Κατάμεστο το Ρωμαϊκό Ωδείο στη μουσική παράσταση με τους Γ. Ανδρεάτο-Μ.Ψαραδέλλη- Ελ.Καρακάση
Πολιτισμός
03/08/2022

Στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων για τα 100 χρόνια Μικρασίας 

 

Πλημμύρισε με κόσμο και νοσταλγικές μελωδίες το Ρωμαϊκό Ωδείο στη χθεσινοβραδινή μουσική παράσταση "Εκεί που η πέτρα μαύρισε, άνθισαν μενεξέδες" με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στο μπουζούκι και το τραγούδι, Μάκη Ψαραδέλλη στο τραγούδι και Ελένη Καρακάση στο ρόλο της Μνήμης, με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης" σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΒΣ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022, προλόγισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της που η εν λόγω μουσική παράσταση έφτασε στην Κω για να χαρίσει μοναδικές στιγμής στους συμπολίτες μας. Η ίδια, σημείωσε ότι αισθάνεται χαρούμενη για κάθε πρόταση πολιτιστικής εκδήλωσης που φτάνει στο ΔΟΠΑΒΣ συμπληρώνοντας ότι τη συγκινούν ιδιαίτερα όσες απ' αυτές υλοποιούνται στο μαγευτικό χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου. Τέλος, η κ.Βλάχου ευχαρίστησε θερμά τη Μαρίνα Νέγρου διότι συνέβαλε καταλυτικά ώστε η παράσταση "Εκεί που η πέτρα μαύρισε, άνθισαν μενεξέδες" να φτάσει στο νησί μας.

Τους γνωστούς καλλιτέχνες της εκδήλωσης πλαισίωσαν οι αγαπημένοι Κώοι μουσικοί κι ερμηνευτές Κυριάκος Παππούλης (βιολί) και Ιπποκράτης Πατάκος (λαούτο) ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι χορευτές της σχολής χορού της Ελένης Δρόσου που εμφανίστηκαν στη σκηνή κατά τα τελευταία τραγούδια της βραδιάς.

Τη μουσική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Κω, Γεωργία Κασσιώτη, ο αναπληρωτής Επιστημονικός Διευθυντής της Αστικής Εταιρείας ''Ιπποκράτης'', Νικηφόρος Φάρκωνας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ν.Αιγαίου, Διονυσία Κασσιώτη, το μέλος ΔΣ ΔΟΠΑΒΣ, Δημήτρης Πικιώνης και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου. 

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ