Νοσταλγική η μουσική παράσταση με τίτλο ''Σε δυο ζωές… για σένα Σμύρνη τραγουδώ'' με την Κατερίνα Τσιρίδου στο θεατράκι Καρδάμαινας
Πολιτισμός
08/08/2022

Στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022

Συνεπήρε το κοινό της Καρδάμαινας η μουσική παράσταση με τίτλο "Σε δυο ζωές... για σένα Σμύρνη τραγουδώ" που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδάμαινας «Αργώ» με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ,   στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022.

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή ταξίδεψε τους συμπολίτες μας μουσικά, με την υπέροχη φωνή της Κατερίνας Τσιρίδου να κάνει τη διαφορά. Η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα ερμήνευσε μοναδικά παραδοσιακά σμυρνέικα τραγούδια ενώ οι Τάσος Γιαννούσης στο τραγούδι και το μπουζούκι καθώς και ο Νίκος Μήλας στο βιολί συνέβαλαν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Νίκος Πρωτόπαπας είχε τη μουσική επιμέλεια της παράστασης ενώ η συμπολίτισσα μας, Μαρία Σιούτα, αφηγήθηκε με τον πλέον παραστατικό τρόπο αποσπάσματα του βιβλίου της με τίτλο "Σε δύο ζωές... μια ιστορία της Σμύρνης". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ.Σιούτα καταχειροκροτήθηκε για το υπέροχο τσιφτετέλι που χόρεψε υπό τον ήχο ενός πασίγνωστου σμυρνέικου  τραγουδιού. 

Τη δική του πινελιά έβαλε η χορευτική ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ασφενδιού "Ο Θεοκριτος".

Τη μουσική εκδήλωση στο θεατράκι Καρδάμαινας τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαιου, Γιάννης Κρητικός, ο δημοτικός σύμβουλος, Νικολιός Χατζηνικολάου αλλά και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας, Σταμάτης Αλαχιώτης. Δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τη βραδιά ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρδάμαινας, Νίκος Πόγιας. 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ