Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση βιβλίου του Τιμολέοντα Κουτσουράδη «Το Χρονικό της Δίκης και της Εκτέλεσης των Έξι»
Πολιτισμός
10/08/2022
 Με πολύ κόσμο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η παρουσίαση του βιβλίου του Τιμολέοντα Κουτσουράδη 

Το βιβλίο του Τιμολέοντα Κουτσουράδη με τίτλο «Το Χρονικό της Δίκης και της Εκτέλεσης των Έξι» παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Κω με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022  την Τετάρτη 10 Αυγούστου  στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο-Χάνι. 

Το βιβλίο παρουσίασε ο Επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιος Κατσιρώδης, ενώ στον  εσωτερικό χώρο του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου λειτουργεί Έκθεση με αυθεντικό αρχειακό υλικό. Την εκδήλωση "άνοιξε" και χαιρέτισε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω Τέτη  Φάκκου, ενώ το βιογραφικό του συγγραφέως ανέγνωσε η γραμματέας του Λυκείου Ευαγγελία Τσάμπαλα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωου και Νισύρου κκ Ναθαναήλ, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο έπαρχος Κω Νισύρου Γιάννης Καμπανής, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αβρίθης, Σέβη Βλάχου, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, ο τ. βουλευτής Δωδ/σου Ηλίας Καματερός, η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σμαραγδή Παρισιδη, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κω Μανώλης Χατζηάμαλος, η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Κω Μαρία Φρατζάκη,ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κω " Ο Ηρόδοτος" Αλέκος Μαρκόγλου, η πρόεδρος της ΕΓΕ Κω Μαίρη Φάκκου, η πρόεδρος του "Φιλητά" Μαρία Παρισίδη, η πρόεδρος της οργάνωσης τμήμα Κω "Γυναίκες χωρίς Σύνορα" Τασία Μπεσίρη, η πρόεδρος του συλλόγου Κρητών "Ο Τάλως" Αργυρώ Δασκαλάκη, ο πρόεδρος των απανταχού Κώων Αποδήμων Νίκος Ιτσινές και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το αίθριο του Λαογραφικού Μουσείου. 

Αμέσως μετά την παρουσίαση , οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα σπάνια εκθέματα της έκθεσης από την προσωπική συλλογή του Τιμολέοντα Κουτσουράδη και να δροσιστούν με κέρασμα  σαγκριά και σουμάδα, από τις φιλόξενες κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων Κω.