Μοναδικό μουσικό ταξίδι οι μελωδίες του Κουαρτέτου εγχόρδων ''ΑΕΝΑΟΝ'' της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ρωμαϊκό Ωδείο
Πολιτισμός
19/09/2022

Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι χάρισε απόψε στο κοινό της Κω το Kουαρτέτο εγχόρδων ''ΑΕΝΑΟΝ'' της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών μέσα από τη μοναδική συναυλία του στο Ρωμαϊκό Ωδείο. 

Όσοι και όσες βρέθηκαν σ' αυτόν τον σαγηνευτικό αρχαιολογικό  χώρο του νησιού μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μουσική παράσταση υψηλών προδιαγραφών που όμοια της δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συχνά. 

Η αποψινή συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων ''ΑΕΝΑΟΝ'' στο Ρωμαϊκό Ωδείο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "ΜουσιΚώς" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που ταξιδεύει κάθε χρόνο εδώ και έξι χρόνια στα Δωδεκάνησα. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία του Δήμου Κω και της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου. 

-Το Κουαρτέτο εγχόρδων ''ΑΕΝΑΟΝ'' της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αποτέλεσαν οι Βασίλης Σούκας (1ο βιολί), Πέτρος Βλάσσης (2ο βιολί, στη θέση του Γιώργου Μάνδυλα), Αντίλοχος Τρανός (βιόλα) και Αστέριος Πούφτης (βιολοντσέλο).

Ο κ. Πούφτης, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συναυλίας, μιλώντας στην κάμερα το Kos Tv, εξέφρασε τη χαρά του που το Φεστιβάλ ''ΜουσιΚώς'' ξεκινησε και φέτος στην περιοδεία του στα νησιά μας, σημειώνοντας ότι το κουαρτέτο εγχόρδων ''ΑΕΝΑΝΟΝ'' ξεκινά από την Κω το φετινό του ταξίδι στα Δωδεκάνησα. Ο ίδιος, δε ξεχνά να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που συνεργάζονται στηρίζοντας το Φεστιβάλ ''ΜουσιΚώς'' που χαρίζει ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές στο κοινό. 

Ειδικότερα, το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του Δήμου Κω-Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ, του Δήμου Νισύρου, του Δήμου Χάλκης, του Δήμου Καρπάθου-Κ.Ο.Π.Α.Π. και του Δήμου Κάσου-ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ. και με τη συνδρομή του ΒΑΚΟΥΦ Κω. Ειδική μνεία οφείλεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Την αποψινή εκδήλωση στο Ρωμαϊκό Ωδείο τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου, Ευρυδίκη Νάκη, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''Λαική Συσπείρωση'', Κική Μακρή, το μέλος Δ.Σ ΔΟΠΑΒΣ, Δημήτρης Πικιώνης, η πρόεδρος ΒΑΚΟΥΦ Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν και η τέως πρόεδρος Λέσχης Lions Kω ''Ιπποκράτης'', Ειρήνη Χατζηχριστοφή.

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου το κουαρτέτο εγχόρδων ''ΑΕΝΑΟΝ'' θα παρουσιάσει το πρόγραμμά* του στη Νίσυρο. 

Το Φεστιβάλ ''ΜουσιΚώς'' δημιουργήθηκε με στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, την προώθηση ενός ευρύτατου συνεργατικού σχήματος μεταξύ τοπικών αρχών, μουσικών και εκπαιδευτικών φορέων, την ανάπτυξη της περιφέρειας, την επαφή με ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και ένα ευρύτερο άνοιγμα στον πολιτισμό.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 9 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό: δύο συναυλίες στηνΚω (19 & 21 Σεπτεμβρίου), τρεις στη Ρόδο (22, 26 & 27 Σεπτεμβρίου), ενώ οι υπόλοιπες θα υλοποιηθούν στα νησιά της Καρπάθου (18 Σεπτεμβρίου), της Κάσου (20 Σεπτεμβρίου), της Νισύρου (20 Σεπτεμβρίου) και της Χάλκης (22 Σεπτεμβρίου). 

Το ρεπερτόριο των συναυλιών του Φεστιβάλ είναι ευρύτατο και εκτείνεται από την κλασική μουσική έως την οπερέτα και την κινηματογραφική μουσική και θα ερμηνευτεί από εξέχοντα σύνολα της Ορχήστρας.

* Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο foto gallery

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ