Υπέροχες μελωδίες από τη Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α στο Ρωμαϊκό Ωδείο
Πολιτισμός
21/09/2022

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στέφεται με επιτυχία το φεστιβάλ ΜΟΥΣΙΚΩΣ στο νησί μας. Σήμερα το πιο ζεστό τους χειροκρότημα χάρισαν οι θεατές στη συναυλία της Μικρής Ορχήστρας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα,στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω. Συνέπραξε επίσης  η βιολονίστρια Özgecan Günöz.

Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του Δήμου Κω-Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ, του Δήμου Νισύρου, του Δήμου Χάλκης, του Δήμου Καρπάθου-Κ.Ο.Π.Α.Π. και του Δήμου Κάσου-ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ. και με τη συνδρομή του ΒΑΚΟΥΦ Κω.

Ειδική μνεία οφείλεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, για την πάντα άψογη διάθεση συνεργασίας.

Ο κ.Χαλιάσας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των εκπαιδευτικών δράσεων στα σχολεία , με τους μικρούς μαθητές να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μουσικά όργανα και είναι είναι ιδιαίτερα δεκτικοί.

 Ακολουθεί το πρόγραμμα της συναυλίας.

Πρόγραμμα

Π. Φουντάς: Σουίτα

  • Allegro con brio

  • Andante

  • Vivo

 

K. Karaev: 3 Miniatures

  • Berceuse

  • Ayse (Andante)

  • Dance (Allegro molto)

 

A. Vivaldi: Τέσσερις εποχές

 

Σολίστ: ÖzgecanGünöz, βιολί

Μουσικήδιεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ