Με μεγάλη προσμονή η αποψινή εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πόλη της Κω
Πολιτισμός
06/10/2022

Εκδήλωση-μνημόσυνο στους 353.000 γενοκτονημένους Έλληνες του Πόντου

Όλα έτοιμα για την αποψινή εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου  Γενοκτονίας των Ποντίων στην πόλη της Κω και συγκεκριμένα στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Κω ‘’Ο Ξενιτέας’’, Μπάμπης Ναβροζίδης, μέσα από την κάμερα του Kos Tv, καλεί τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με τη παρουσία τους την αποψινή ξεχωριστή εκδήλωση που βασικό στόχο έχει να αποτίσει φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονημένους Ποντίους αδερφους μας από τους Τούρκους.  

Ο ίδιος επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα μνημόσυνο κι όχι για μια χαρούμενη γιορτή, ντυμένο με μοιρολόγια και δραματικούς μονόλογους για τη γενοκτονία και την πικρή προσφυγιά όσων επέζησαν. 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο ηθοποιός, Τάκης Βαμβακίδης ενώ ο τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης με τη μοναδική φωνή του και οι μουσικοί Παναγιώτης Στεφανίδης (Λύρα) και Πανταζής Πονερίδης (λαούτο) πρόκειται να συγκινήσουν άπαντες!

Το μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων της Κω φιλοτέχνησε ο Γεώργιος Κικώτης, το οποίο απεικονίζει την Πόντια ξεριζωμένη μάνα με τα παιδιά της στην αγκαλιά...

Ρεπορτάζ