Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του βιβλίου «Προσεγγίσεις μετά την απόσταση» του Σ. Αλάγιαλη - Τσιαλίκ από τον ΠΟΚ Φιλητα με τη στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ
Πολιτισμός
12/11/2022

 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη σφραγίδα του  Πνευματικου Ομίλου Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» , και τη στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ  παρουσιάστηκε η νέα ποιητική συλλογή του εκλεκτού Ρόδιου ποιητή Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ» στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο (Χάνι) το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Συντονίστρια η κ. Μαρία Τουλαντά –Παρισίδη, πρόεδρος του Ομίλου.

Ο Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ είναι εκπροσώπος της σύγχρονης ποίησης, που δύναται να διδάσκει, να φιλοσοφεί, να τέρπει, να παιδαγωγεί, να εξανθρωπίζει και με ξεχωριστή, μάλιστα, «δύναμη» να εκπλήσσει. Πρόκειται για την έβδομη ποιητική του συλλογή, που περιλαμβάνει 30 ποιήματα γραμμένα κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα από τη γραφή του, ο ποιητής καταθέτει την εμπειρία του, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για τους περιορισμούς που επιβάλλει η εποχή, ταυτόχρονα όμως οραματίζεται και αισιοδοξεί.

Παρουσίασαν : α) ο συγγραφέας Αστραίος Θεόδωρος β) Η συγγραφέας και διδάκτωρ της Κοινωνιολογίας Χρύσα Μακρή.

Απήγγειλαν : Ξανθίππη Αγρέλλη, Γιάννα Μαργαρίτη- Μπούσμπουλα, Ιωάννα Χατζηχριστοφή και Λευτέρης Χατζηνικολάου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά  με την κιθάρα του ο συμπατριώτης μας  Μουσταφά Παϊζάνογλου -καθηγητής Κιθάρας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, το μέλος του ΔΣ του Π.Ο.Κ  «Φιλητά» Λευτέρης Χατζηνικολάου, χάρισε στον ποιητή τα "Κωακα" και η Ξανθίππη Αγρελλη ένα βιβλίο της.

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ