Επιτυχημένη και δημιουργική η έκθεση των Lions, για την αφίσα της Ειρήνης
Πολιτισμός
13/11/2022

Εκατόν ογδόντα έξι έργα ζωγραφικής, από τα 12  δημοτικά σχολεία του νησιού, συμμετείχαν στην εκδήλωση της λέσχης Lions Κω «Ιπποκράτης», στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού των Διεθνών Lions για την αφίσα της ειρήνη, που διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία η λέσχη της Κω, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο λαογραφικό μουσείο Κω–Χάνι, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα των μαθητών από τα δώδεκα σχολεία του νησιού μας, ενώ πραγματοποιήθηκε η βράβευση των τριών πρώτων έργων.  

Το φετινό θέμα της έκθεσης, ήταν : " Η ειρήνη....  με οδηγό τη συμπόνια " 

Η επιλογή των έργων , έγινε από τις εικαστικούς:  Ευγενία Μικροπούλου  από το 7ο δημοτικό σχολείο Κω  και από την Ματίνα Καλκανδή  στο 2ο δημοτικό σχολείο  Κω.

Ο διαγωνισμός «αφίσα της ειρήνης» καθιερώθηκε και υποστηρίζεται από τους απανταχού Lions από το 1988. Είναι παγκόσμιος, ατομικός διαγωνισμός για παιδιά ηλικίας 11, 12 & 13 ετών αλλά η συμμετοχή σ’αυτόν γίνεται μέσα από ομάδες (σχολεία, φροντιστήρια, κ.α). Τοπικές Λέσχες σε 100 περίπου χώρες, δίνουν τη δυνατότητα σε περισσότερα από 400.000 παιδιά κάθε χρόνο, να συμμετέχουν σ’ ένα διαγωνισμό με έπαθλο 5.000 δολάρια και ένα ταξίδι για την τελετή βράβευσης του στην έδρα του ΟΗΕ για τον πρώτο νικητή και 500 δολάρια και πιστοποιητικό βράβευσης για άλλους 23 νικητές.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ