Συγκινητική η τιμητική εκδήλωση για τον Κύπριο ποιητή και Ακαδημαϊκό Κυριάκο Χαραλαμπίδη, Επίτιμο Δημότη της Κω
Πολιτισμός
01/12/2022

Τιμητική εκδήλωση για τον πολυβραβευμένο Κύπριο ποιητή και Ακαδημαϊκό Κυριάκο Χαραλαμπίδη, Επίτιμο Δημότη της Κω, διοργάνωσε ο δήμος Κω  για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό.

Οι αξιόλογοι ομιλούντες ,Μαρία Αμοιρίδου ,φιλόλογος, Διευθύντρια του Γυμνασίου Αντιμάχειας και υποψήφια Διδάκτωρ στην ποίηση του κ.Χαραλαμπίδη καθώς και ο Μανώλης Στεργιούλης Διδάκτωρ Φιλολογίας και Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών, απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τις αρετές και την ψυχή του διαπρεπούς αυτού ποιητή, μέσω της ανάγνωσης δικών του έργων αλλά και στοιχείων της πολυτάλαντης προσωπικότητας του.

Η κ.Αμοιρίδου ανέγνωσε επίσης την ομιλία του Παναγιώτη Νούτσου, ομότιμου καθηγητή κοινωνικής και πολιτικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Την ομιλία της κ.Αμοιρίδου πλαισίωσαν μουσικά ο Νίκος Γκαναβούρας στα πλήκτρα, ο Θάνος Αθανάσιος στο μπουζούκι και η μαθήτρια Θεοδώρα Χοστογιάν στη φωνή και στα πλήκτρα.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, ο Κύπριος ποιητής μοιράστηκε κάποια από τα ποιήματα του με το κοινό, ενώ το όμορφο απόγευμα έκλεισε η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Κω, με την υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Ζησοπούλου. 

Την όλη εκδήλωση συντόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κω και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ και ο σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Δωδεκανήσου, Γιάννης Κρητικός.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ