Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Το πάντα είναι στο τίποτα» του Ν. Κωνσταντινίδη στο Χάνι (Video)
Πολιτισμός
14/12/2022

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  απ' τον Πνευματικό Όμιλο "Φιλητά", την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου και με την στήριξη του Δήμου Κω η παρουσίαση του βιβλίου "ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ" του Νίκου Κωνσταντινίδη στο Ιστορικό λαογραφικό μουσείο Χάνι.

Την παρουσίαση έκαναν η πρόεδρος του Φιλητά,  Μαρία Παρισίδου - Τουλαντά και η δημοσιογράφος, Ξανθίππη Αγρέλλη ενώ προβλήθηκαν και βίντεο της Λίτσας Μοσκιού. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κω , Γιώργος Χρυσουλάκης , η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πρόνοιας, Σταματία Κανταρζή, ο τέως πρόεδρος του Φιλητά, Κώστας Ιωάννου, ο συγγραφέας Θεοδόσης Διακογιάννης, ο πρόεδρος του ΔΙΙΚ, Νίκος Παπαντωνίου, το μέλος του Δ.Σ και πρώην Πρόεδρος του ΙΣΚ, Γεώργιος Τάλλαρος, ο πρόεδρος των ΔΡΕΠΠΟ "ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ, Μήνας Χατζηαντωνίου και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω , Τέτη Φάκκου ενώ τον δικό χαιρετισμό απέστειλε η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου που δεν κατάφερε να παραστεί λόγω του Δημοτικού συμβουλίου, όπως και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος», Φίλιππος Καλλούδης. 

Ένα από τα σημεία αναφοράς στο βιογραφικό του δίνει την πνευματική συμμετοχικότητα του εκλεκτού συγγραφέα, αφού είναι πρόεδρος του Συλλόγου Κασυωτών Ρόδου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων, είναι επίσης μέλος  του Δ.Σ. της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, μέλος του Ολοσοφικού Συνδέσμου Ελλάδας, μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, μέλος της τριμελούς Επιτροπής του Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων, που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Ρόδο,  με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημιουργών.  Είναι επίσης μέλος του Συλλόγου Περιβάλλοντος και της μεγάλης του αδυναμίας, που είναι  και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην “Δωδεκανησιακή Μέλισσα”. Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα έσοδα απ’ τις πωλήσεις των βιβλίων του πάνε στην Δωδεκανησιακή Μέλισσα μέσω της οποίας με τις υποτροφίες έχουν καταφέρει αρκετά παιδιά να σπουδάσουν. 

Ο συγγραφέας περιγράφει τις σχέσεις των ανθρώπων με φόντο την ελληνική κοινωνία. Μέσα από την περιγραφή αυτής της γεμάτης ανατροπές ζωής των πρωταγωνιστών, ο Νίκος Κωνσταντινίδης με τη μαγική γραφή του ξεδιπλώνει συναρπαστικά την πρόσφατη ιστορία των τελευταίων εξήντα χρόνων της Ελλάδας που εμπνέει, απογοητεύει και γοητεύει. Για τον ιδιότυπο τίτλο του βιβλίου του ο συγγραφέας επεσήμανε ότι η φράση σχηματίστηκε με την έννοια “Το πάντα” και όχι “Τα πάντα”.  Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή και είναι ένας ύμνος για την αγάπη, τον έρωτα, τον άνθρωπο και τον συνάνθρωπο!  

Παράλληλα με την παρουσίαση γινόταν και προβολή βίντεο με ιστορικά γεγονότα, που επιμελήθηκε η κ. Λίτσα Μοσκιού με τον κ. Κωνσταντινίδη να κάνει μια αναφορά σε σπουδαία γεγονότα, ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα που συνέβησαν είτε στην χώρα μας είτε γενικότερα στον κόσμο και στιγμάτισαν γενιές ανθρώπων και το οποίο μάλιστα αφιέρωσε στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.




Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ