Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «$κρουτζ το πνεύμα των Χριστουγέννων» από τη λέσχη Lions Κω
Πολιτισμός
21/12/2022

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό  διαδραστικό θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «$κρουτζ-Το πνεύμα των Χριστουγέννων» που διοργάνωσε η λέσχη Lions Κω "Ιπποκράτης", σε συνεργασία με τη θεατρικη ομάδα Hippo Theatre Group, την υποστήριξη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη συνεργασία του ΔΟΠΑΒΣ δήμου Κω. Πρόκειται για μια διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Charles Dickens, η οποία πραγματοποιήθηκε με ικανοποιητική προσέλευση παιδιών,  στο Αθλητικό Πολύκεντρο Κω.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε  σαν ένα συμμετοχικό θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά συμμετείχαν στην εξέλιξη της δράσης, επιδόθηκαν σε παιχνίδια, τραγούδησαν και χόρεψαν σε κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς  του θεατρικού παιχνιδιού.

Τα παιδιά πήραν το μήνυμα  και επεξεργάστηκαν  έννοιες όπως φιλαργυρία, αλληλεγγύη, κοινωνική ευαισθησία, απομόνωση, μοναξιά συντροφικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση ήταν δωρεάν κι οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, προσέφεραν τρόφιμα αντί εισιτηρίου για να δοθούν σε ευπαθείς οικογένειες με παιδιά εν όψει των εορτών.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ