Ανάγνωση του Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Ο Άγιος Βασίλης που ήθελε να αδυνατίσει» της Κλεοπάτρας Μισαηλίδου
Πολιτισμός
27/12/2022

Η πιο αγαπημένη φιγούρα των Ημερών είναι ο Άγιος Βασίλης. Το σύμβολο της Αθωότητας, της Αγάπης, της Προσμονής. Εκατοντάδες τα βιβλία που έχουν γραφτεί για τον πολυαγαπημένο άγιο και τα Παραμύθια στην πιο φανταστική τους στιγμή….

Ένα τέτοιο παραμύθι ανέγνωσε σε μικρούς και μεγάλους η εκπαιδευτικός - δημοσιογράφος Κλεοπάτρα Μισαηλίδου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μαρίνας Κω, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων , που διοργάνωσε για την εορταστική περίοδο η διοίκηση της Μαρίνας.

Πρόκειται για την πρώτη συγγραφική πρωτοβουλία της Κλεοπάτρας Μισαηλίδου , η οποία βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης .Κατά τη διάρκεια της αφήγησης, η οποία ήταν διαδραστική, είχε τη μουσική συνοδεία του Μουσταφά Παϊζάνογλου και τις αυθόρμητες παρεμβασεις των μικρών παιδιών. Στο τέλος της ανάγνωσης του παραμυθιού, οι μικροί φίλοι, χόρεψαν σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, μαζί με την Κλεοπάτρα Μισαηλίδου και πήραν δώρο φιγούρες Καραγκιόζη, τις οποίες θα ζωγραφίσουν σπίτι τους.

Το μήνυμα του παραμυθιού είναι ότι πρέπει να αγαπάμε όλοι τον εαυτό μας και τους φίλους μας όπως είναι και αν θέλουμε να αλλάξουμε, αυτό πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ