Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Καρύδη με τίτλο «Ο ήρωας μου» στο Χάνι
Πολιτισμός
31/01/2023

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Κω, το 1 ο ΕΠΑΛ Κω και το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ παρουσίασαν το βιβλίο της Ελένης Καρύδη με τίτλο «Ο ήρωας μου». Την εκδήλωση χαιρέτισε και συντόνισε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής

 

Ομιλητές:

Κώστας Χατζηδαυίδ-Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διευθυντής Σβουρένειου ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Κω

Αποστολία Παπαγεωργίου-Εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας

Παναγιώτης Βενέρης-Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ. και πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ελένη Καρύδη, μέσα από το τραγικό βίωμα της απώλειας του γιού της, μετατρέπει τον πόνο της σε κινητήρια δύναμη, αναζητά τις αιτίες που οδηγούν σε τραγωδίες και βάζει στόχο της ζωής της να μην υπάρξουν ποτέ άλλα θύματα στην άσφαλτο.

Στην αποστολή αυτή δεν είναι μόνη. Στο πλάϊ της έχει πάντα την ακριβή μνήμη του Ήρωά της, του Δημήτρη της, που της δίνει δύναμη, την καθοδηγεί και την κατευθύνει ώστε να καταφέρει να εκμηδενιστούν οι θάνατοι και οι τραυματισμοί οδικής κυκλοφορίας.

  Η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α είναι ο Δημήτρης μου. Ζει, θα ζει για πάντα. Τα μάτια του ποτέ δεν θα πάψουν να βλέπουν την ανατολή ή το δειλινό της νησιωτικής πόλης που ήθελε να παίξει τη μουσική του και να ζήσει τη νιότη του. Όλα αυτά με ενδυναμώνουν να αγωνίζομαι για να σταματήσουμε να θρηνούμε στην άσφαλτο. Δεν σιωπώ και αντιμετωπίζω την πραγματικότητα της απώλειας του γιου μου με δύναμη ψυχής. Ο Δημήτρης μου ζει, θα ζει για πάντα. Είναι η διαρκής έμπνευση για μένα, ο συνοδοιπόρος μου, ο Ήρωάς μου, ο καθοδηγητής μου, ο δάσκαλος μου που μιλά για τη ζωή ώστε να μάθουν και να συνειδητοποιήσουν όλοι την αξία της. Δεν είμαι μόνη. Όλοι οι άνθρωποι της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α-Παρατηρητήριο οδικής Ασφάλειας Ρόδου μεταφέρουν μέσα από δράσεις και παρεμβάσεις την αξία της ανθρώπινης ζωής.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ