Μάγεψε το «Ταξίδι στη γη των Μακεδόνων» του Λυκείου Ελληνίδων Κω
Πολιτισμός
26/03/2023

Το Μουσικοχορευτικό "Ταξίδι στη γη των Μακεδόνων ' του Λυκείου Ελληνίδων Κω, χάρισε ένα απίστευτο θέαμα στο πλήθος που κατέκλυσε το Κινηματοθέατρο ΟΡΦΕΑΣ. 

Εντυπωσιακές φορεσιές, χαρούμενες μουσικές, όμορφα χορευτικά βήματα συνέθεσαν ένα μοναδικό θέαμα! Στην είσοδο του ᾽Ορφέα᾽, υποδέχονταν τον κόσμο , με κιθάρα και βιολί η Πόπη Ξυλουρά και η Μαρία Μιχαλάκα.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος Τέτη Φακκου ενώ πληροφορίες για την Εθνική Επέτειο και τη γη Μακεδόνων διάβασε η καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας  και γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας. Έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο π.Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Ιωάννης Καμπανής.

Πριν από κάθε χορό, ο χοροδιδασκαλος Μανώλης Χαλκιδιός έλεγε ιστορικά λαογραφικά στοιχεία ενώ προς το τέλος της εκδήλωσης ο μαέστρος Νίκος Γκαναβούρας με μέρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας  Ηρακλειδών, πλαισίωσε μουσικά κάποιους χορούς και το γνωστό "Μακεδονία Ξακουστή"...

Παρόντες μεταξύ άλλων και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Διονυσία Τελλή, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μπάμπης Ναβροζίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Χαλκιδιός και η ειδική σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα πρόνοιας Σταματία Κανταρζή.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ