Στην Κέφαλο βρέθηκαν 30 χορευτές από διαφορετικά μέρη, για εκμάθηση παραδοσιακών ελληνικών χορών!
Πολιτισμός
13/06/2023

Τριάντα χορευτές και δάσκαλοι χορού από διαφορετικά μέρη, που τους ενώνει η αγάπη για το χορό, βρέθηκαν στην Κέφαλο, για εκμάθηση παραδοσιακών ελληνικών χορών, συνδυάζοντας και διακοπές, με  πρωτοβουλία του φίλου της  Κω και δάσκαλου παραδοσιακών χορών,  Κυριάκου Μωυσίδη.

Τα μαθήματα καθημερινά σε τετράωρη βάση,  με θέα το Καστρί στο φιλόξενο ξενοδοχείο «Κορδιστός». Το χορευτικό αυτό ταξίδι διοργανώνετε και  σε διαφορετικούς προορισμούς, με τον   Κυριάκο Μωυσίδη,  εκτός από τους παραδοσιακούς χορούς, να μεταφέρει τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου αναπτύσσοντας μέσα από την παράδοση , μια εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Στην Κω, συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαστόρο -που συχνά συμμετέχουν σε σεμινάρια και σε άλλα μέρη της Ελλάδας-  με τον Κυριάκο Παππούλη και τον Ιπποκράτη Πατάκο,  που οργανώνουν μουσικοχορευτικές βραδιές με κέφι και πολύ χορό, στην αυλή του ξενοδοχείου  της οικογένειας Κορδιστού.

Ο Κυριάκος Μωυσίδης δεν είναι απλά ένας δάσκαλος χορού, είναι  λάτρης της παράδοσης,  ιδρυτής του «Κέντρου Μελέτης Παραδοσιακών Χορών: Κύκλος»  και στόχο έχει, την έρευνα ανά την Ελλάδα με καταγραφή της Παράδοσης και  διάδοση του Πολιτισμού μας.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ