Με μεγάλη επιτυχία η «Γιορτή Ψαριού» στην Κεφαλο
Πολιτισμός
29/07/2023
Το αδιαχώρητο στην Γιορτή Ψαριού στην Κεφαλο!

Μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο ψάρι, τον πολύτιμο θησαυρό που μας χαρίζει γενναιόδωρα η θάλασσα διοργάνωσε και φέτος  όπως κάθε χρόνο, ο πολιτιστικός σύλλογος Κεφάλου "Άγιος Νικόλαος" στο πλαίσιο των θερινών Ιπποκρατειων που διοργανώνει ο ΔΟΠΑΒΣ , το Τμήμα προβολής και προώθησης των αγροτικών προιόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο Αλιευτικός Σύλλογος Κω.

Η «Γιορτή Ψαριού» που αποτελεί θεσμό και πραγματοποιήθηκε και φέτος στο λιμάνι της Κεφάλου και διοργανώθηκε με την βοήθεια της κοινότητας Κεφάλου και τον αλιευτικό σύλλογο η βοήθεια του οποίου είναι πολύτιμη για την αναβίωση του εθίμου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πεντανόστιμα ψάρια συνοδεία ντόπιου κρασιού και πέρασαν ένα αξέχαστο βράδυ με μουσική και χορό. 

Προσφέρθηκαν σε όλους ολόφρεσκα και αναπαράσταση της διαδικασίας της τράτας.  Το γλέντι και ο χορός κάτω από την μουσική συνοδεία των καλλιτεχνών Αλέκου Κρητικού,  Νίκου Παριανού και της παρέας τους ,κράτησε μέχρι αργά με όλους τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν ενεργά στα χορό με μεγάλο κέφι.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ