Φεστιβάλ ΜουσιΚώς: Εντυπωσίασε το Quintarco-Κουιντέτο Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω
Πολιτισμός
25/09/2023

Φέτος, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ταξιδεύει…ΜουσιΚώς σε οκτώ νησιά του νοτίου Αιγαίου. Το Φεστιβάλ ΜουσιΚώς συνεχίζεται για έβδομη χρονιά σε συνεργασία με τη Διεθνή Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής «Επόμενη Ημέρα-ΑΜΚΕ» και την «P-art of the solution» ΑΜΚΕ.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 10 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό: τέσσερις συναυλίες στη Ρόδο (20, 25, 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου), ενώ οι υπόλοιπες θα υλοποιηθούν στην Κω (24 Σεπτεμβρίου), την Κάρπαθο (22 Σεπτεμβρίου), την Κάσο (23 Σεπτεμβρίου), τη Νίσυρο (27 Σεπτεμβρίου), την Πάτμο (27 Σεπτεμβρίου) και τους Λειψούς (29 Σεπτεμβρίου). Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές των νησιών.

Με ρεπερτόριο που κινείται από την κλασική μουσική και την οπερέτα έως και τη μουσική κινηματογράφου, το Φεστιβάλ ΜουσιΚώς στοχεύει στην παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, στη συνεργασία μεταξύ τοπικών αρχών, μουσικών και εκπαιδευτικών φορέων, στην ανάπτυξη της περιφέρειας, στην επαφή με ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και σε ένα ευρύτερο άνοιγμα στον πολιτισμό.

Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ., τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου, του Δήμου Καρπάθου-Κ.Ο.Π.Α.Π., του Δήμου Κάσου-ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ., του Δήμου Πάτμου, του Δήμου Λειψών, του Δήμου Νισύρου, του Δήμου Κω-Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ και του Δήμου Τήλου και με τη συνδρομή του ΒΑΚΟΥΦ Κω.

Ειδική μνεία οφείλεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, για την πάντα άψογη συνεργασία.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ