Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχαήλ Τριανταφύλλου «Αλικαρνασσός, η γενέτειρα πατρίδα μου»
Πολιτισμός
04/02/2024

Με μεγάλο ενδιαφέρον, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Τριανταφύλλου με τίτλο " Αλικαρνασσός, η γενέτειρα πατρίδα μου", μια αυτοβιογραφία του Απόστολου Σταμ. Μουζουράκη στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.

Το παρών στην εκδήλωση , έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ, ο αντιπεριφερειάρχης  Χαράλαμπος Ναβροζίδης, οι αντιδήμαρχοι Σταματία Κανταρζή και Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη, ο πρόεδρος και μέλη του συλλόγου Μικρασιατών Κω ο «Ηρόδοτος» και αρκετός κόσμος.

Χαιρετισμό εκ μέρους της περιφέρειας ΝΑ απήύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Ναβροζίδης και εκ μέρους του δήμου της Κω, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ματίνα Βουκελάτου. 

Για τον συγγραφέα του βιβλίου κ.Μιχαήλ Τριανταφύλλου, μίλησαν ο συγγραφέας Κώστας Κογιόπουλος, η πρόεδρος του  ΠΟΚ ο  «Φιλητάς» Μαρία Τουλαντά Παρισίδου, και ο  πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κω ο «Ηρόδοτος» Σταμάτης Μαρκόγλου. Απόσπασμα από το βιβλίο ανέγνωσε, η συγγραφέας και δημοσιογράφος, Ξανθίππη Αγρέλλη 

Το θέμα του βιβλίου, ξυπνά τις μνήμες ενός μικρασιάτη πρόσφυγα από την ζωή του στην Αλικαρνασσό, την πορεία του στην εξορία και την εγκατάσταση του στην Ιταλοκρατούμενη Κω, την Κρήτη και τελικά στην Αθήνα του μεσοπολέμου.

Παλιές ιστορίες, μνήμες, ξεχασμένες σε συρτάρια, που περιμένουν να ξυπνήσουν μνήμες σε ένα ταξίδι στο παρελθόν μας...στην ιστορία μας. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.     

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ