Ο Πνευματικός Όμιλος Κω, «Ο Φιλητάς» έκοψε την πίτα του
Πολιτισμός
10/02/2024

Σε οικογενειακό περιβάλλον ο Πνευματικός Όμιλος Κώων ο Φιλητάς, έκοψε την Βασιλόπιτα του, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στα γραφεία που τους έχει παραχωρήσει ο δήμος της Κω, πάνω από τη δημοτική βιβλιοθήκη Κω.

Συγκινητική η παρουσία της αδελφής του αείμνηστου Βασίλη Χατζηβασιλείου κ.Σταματίας η οποία χάρισε μια φωτογραφία-πορτρέτο του Ιπποκράτη και μια φωτογραφία με τους προέδρους του ΠΟΚ Φιλητά, από το αρχείο του Βασίλη Χατζηβασιλείου.

Η δραστήρια πρόεδρος του ομίλου κ, Μαρία Τουλαντά- Παρισίδου και το ΔΣ  ευχαρίστησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον ιατρό Τίμο Κουτσουράδη όπου με προσωπική εργασία, νοικοκύρεψε τα γραφεία του ομίλου όπου φυλάσσονται οι εκδόσεις που κατά καιρούς ο ΠΟΚ Φιλητάς εκδίδει.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο γραφείο του ομίλου, φυλάσσονται - βιβλιοδετημένες- κάποιες από τις εκδόσεις της εφημερίδας «Το Βήμα της Κω» της οποίες χάρισε στον όμιλο, ο αείμνηστος Γιάννης Ιωαννίδης , ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Φιλητά και όλοι γνωρίζουμε την μεγάλη αγάπη του για τον Φιλητά.

Ακολούθως αναφέρθηκε εν συντομία, στα πεπραγμένα του ομίλου Φιλητάς,  που περιλαμβάνουν βιβλιοπαρουσιάσεις και συμμετοχή σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε, ο πατήρ Κωνσταντίνος Καματερός, ο οποίος υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών του Φιλητά.

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε η συγγραφέας - δημοσιογράφος, Ξανθίππη Αγρέλλη,  ενώ το φλουρί αντιστοιχούσαν σε   βιβλία των Κωακών εκδόσεων.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ