ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ - Βραδιές Σινεμά: Υπέροχες Μέρες
Πολιτισμός
11/03/2024

ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ

Βραδιές Σινεμά

Προβολή Τρίτης 12/03

 

Σαν τις σκηνές μετά τους τίτλους τέλους, έτσι και στην ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ κρατήσαμε ακόμα μία προβολή στον Κινηματογράφο Ορφέα, την Τρίτη 12/03 στις 21:30, με τις μελαγχολικές Υπέροχες Μέρες.

 

Υπέροχες Μέρες (Perfect Days)                                                                                      

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Παραγωγή: Ιαπωνία, Γερμανία, 2023. Διάρκεια: 123’

Παίζουν: Κότζι Γιακούσο, Αρίσα Νακάνο, Τόκιο Εμότο

 

Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών, υποψήφια για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.  

 

Ο Hirayama εργάζεται ως καθαριστής τουαλετών στο Τόκιο, αφήνοντας με ικανοποίηση τις μέρες του να κυλούν ομαλά και πανομοιότυπα. Πέρα από την αυστηρά δομημένη εργασία του, απολαμβάνει το πάθος του για τη μουσική και τα βιβλία. Αγαπάει πολύ και τα δέντρα, τα οποία λατρεύει να φωτογραφίζει. Μια σειρά από απροσδόκητες συναντήσεις αποκαλύπτουν σταδιακά περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του, χρωματίζοντας τη ρουτίνα της καθημερινότητάς του.

Μια αίσθηση ζεν σε ένα μινιμαλιστικό κομψοτέχνημα αισθητικής και αφήγησης, το οποίο αποκαλύπτει πλάνο πλάνο έναν κόσμο τυλιγμένο σε μια βαθιά αστική μελαγχολία, αλλά και μια σπουδή στην ομορφιά που κρύβεται παντού γύρω μας και που μπορεί να κάνει τον γερασμένο και ανιαρό κόσμο να μοιάζει κάθε φορά νέος και συναρπαστικός. Για πολλούς κριτικούς μία από τις καλύτερες ταινίες του Βιμ Βέντερς.

 

Trailer: https://youtu.be/_h3kgxUC5_c?si=HuP__Al3h-upqTuy

Για κοινοποίηση: https://www.facebook.com/events/1071664513915492

 

Είσοδος 5 €.

 

Σας περιμένουμε.

 

Καλές προβολές!

Ρεπορτάζ