Νέο χριστουγεννιάτικο παιδικό βιβλίο από Β.Κουτσιαρή & Γ. Διακομανώλη
Πολιτισμός
16/12/2020

Δεν θα κοιμηθώ απόψε

Κυκλοφόρησε το νέο χριστουγεννιάτικο εικονογραφημένο βιβλίο των δασκάλων στο 5ο Δ.Σ. Κω και συγγραφέων παιδικών βιβλίων, Β. Κουτσιαρή& Γ. Διακομανώλη.

Τίτλος του: Δεν θα κοιμηθώ απόψε

Εικονογράφηση: ΘένταΜιληλάκη

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές προσχολικής ηλικίας και πρωτοσχολικής ηλικίας και πρόκειται για το 1ο βιβλίο της σειράς: Με λένε Αργύρη, εμένα!

Λίγα λόγια…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Αργύρης θα ξενυχτήσει, περιμένοντας τον Αϊ-Βασίλη να τον επισκεφτεί στο σπίτι του. Φυσικά, έχει σκαρφιστεί πολλούς τρόπους, για να το καταφέρει αυτό και να μην κοιμηθεί…

Φυσικά, ο Αργύρης δίνει στους μικρούς αναγνώστες του την πρώτη τους αποστολή:

Να αναγνωρίσουν όσα δωμάτια του σπιτιού και όσα αντικείμενα μπορούν!

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πανελλαδικά πριν λίγες μέρες.

 

Βιογραφικό συγγραφέων:

Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα «Θεσσαλία».  Έχει την επιμέλεια της σελίδας «Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου» στην ηλεκτρονική εφημερίδα KosVoice και διατηρεί τη στήλη «Βιβλίο… στο μικροσκόπιο».

Έχει διακριθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά ενώ βιβλία του βρέθηκαν στις μικρές λίστες βραβείων του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του Αναγνώστη και  των Κρατικών Βραβείων.

Το 2014 με την εικονογράφο Κατερίνα Βερούτσου τιμήθηκαν για το βιβλίο τους «Είναι κάτι που μένει» με το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Κυκλοφορούν 29 βιβλία του για παιδιά.

Για επικοινωνία με τον συγγραφέα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ο Γιάννης Διακομανώλης γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Σχολικών Μονάδων.

Διατηρεί τη στήλη «Εικονογράφοι»  στη σελίδα «Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου»  της ηλεκτρονικής εφημερίδας KosVoice.

Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του: «Ο ρόλος του διευθυντή στην επίλυση προβλημάτων των σχολείων των απομακρυσμένων περιοχών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Το παραμύθι του «Ένα αστέρι για μένα» βρέθηκε το 2013 στην Βραχεία λίστα βραβείων του  Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ενώ το βιβλίο του «Χιονισμένη πλατεία» βρέθηκε το 2017 στη βραχεία λίστα βραβείων του περιοδικού ο Αναγνώστης.

Το 2019 τιμήθηκε για ανέκδοτο κείμενό του με Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική συντροφιά.

Κυκλοφορούν 14 βιβλία του για παιδιά.

Για επικοινωνία με τον συγγραφέα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Φωτογραφίες