Mεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις της ΟΒ ΚΝΕ Κω στο πάρκο ''Ξενία''
Πολιτισμός
08/08/2021

Στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με κεντρικό σύνθημα ''Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς'' 

Κεντρικός ομιλητής ο βουλευτής Ηρακλείου ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης

Με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας διαφόρων ηλικιών πραγματοποιήθηκαν οι αποψινές εκδηλώσεις της ΟΒ ΚΝΕ Κω, στο πάρκο ‘’Ξενία’’, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, με κεντρικό σύνθημα ''Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς... Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ''.

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε μουσικά, με το νεανικό συγκρότημα της Μαρίας και του Λευτέρη Πουλιού.

Στη συνέχεια, διεξήχθη συζήτηση με θέμα τον εργάσιμο και μη εργάσιμο χρόνο,  με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νέου εργασιακού νόμου στη Βουλή, τον οποίο καταψήφισε το ΚΚΕ, ως το νόμο-έκτρωμα που ουσιαστικά καταργεί το 8ωρο.

Χαιρετισμό απηύθυνε στους παρευρισκόμενους ο γραμματέας της ΟΒ ΚΝΕ Κω, Δημήτρης Τσάμπαλας.

Ο επίσημος προσκεκλημένος των αποψινών εκδηλώσεων της ΚΝΕ Κω ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος πραγματοποίησε και την κεντρική ομιλία της βραδιάς, γύρω από ζητήματα που άπτονται της νησιωτικότητας, του τουριστικού κλάδου που δοκιμάζεται εδώ και 2 χρόνια και του νέου εργασιακού νομοσχεδίου. Ο κ. Συντυχάκης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση της ΝΔ για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα. Ο ίδιος, λίγο πριν ανέβει στο βήμα, παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα του Kos Tv, εκφράζοντας τη χαρά του που βρίσκεται στην Κω ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους 700 εργαζόμενους του Ομίλου Κυπριώτη που φέτος έμειναν στον ''αέρα''. 

Σημειώνεται ότι στο χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων ήταν ανοιχτή για το κοινό έκθεση βιβλίου της σύγχρονης εποχής για μικρούς και μεγάλους, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις για ανάγνωση και παράλληλο προβληματισμό.

Επίσης, οι μικροί φίλοι που βρέθηκαν στο πάρκο ‘’Ξενία’’ είχαν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές στον παιδότοπο που είχε στηθεί από τους διοργανωτές  με moto ‘’αν όλα τα παιδιά του κόσμου…’’, το οποίο παρέπεμπε σε μηνύματα για τη φιλία των λαών όλου του κόσμου.

Το πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΟΒ ΚΝΕ Κω, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή έκλεισαν οι Βασίλης Κοκαλάκης και Νίκος Μάμμης, με το αφιέρωμα τους στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Λίγο πριν, ο Ιπποκράτης Πατάκος και ο Κυριάκος Παππούλης, είχαν ταξιδέψει μουσικά τον κόσμο με παλιές λαϊκές μελωδίες.

Tις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου, κ.κ. Ναθαναήλ 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ