Με πολύ κόσμο η παρουσίαση του βιβλίου του γιατρού Τιμολέων Κουτσουράδη
Πολιτισμός
11/08/2021

'Η ιατρική στην Κω από την Τουρκοκρατία μέχρι και την ενσωμάτωση (1947)῾

Πλήθος κόσμου , ιατρών, φίλων και συμπολιτών μας, παρευρέθησαν στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο στο Χάνι, για την παρουσίαση του βιβλίου του εξαιρετικού ιατρού και ανθρώπου Τιμολέων Κουτσουράδη. Την εκδήλωση προλόγισε η Μαρία Φρατζάκη, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω και ο ιατρός Κώστας Κογιόπουλος. Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας Ιερεμίας, ο Αρχιμανδρίτης π.Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Σοφολογιότατος Ιμάμης Ιρφάν Τράμπα, ο Έπαρχος Γιάννης Καμπανής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταμάτης Αλαχιώτης  ενώ το λόγο πήραν ο θεολόγος Θεόφιλος Μουζουράκης, ο εκπρόσωπος του Ιπποκρατείου Ιδρύματος Νίκος Μανούσης  , η Λινά Καστανού κόρη ιατρού και ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.

Το βιβλίο, με τίτλο ¨Η ιατρική στην Κω από την Τουρκοκρατία μέχρι και την ενσωμάτωση (1947) ¨που εκδόθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Κω, είναι το πρώτο εκδοτικό εγχείρημα του Συλλόγου και είναι αποτέλεσμα ερευνητικού μόχθου του Τίμου Κουτσουράδη. Οι γιατροί στο νησί της Κω , παρουσιάζονται με ακρίβεια και πληρότητα στοιχείων μέσα από αυτό το βιβλίο και καταγράφηκε η προσφορά τους το 19ο και 20ο αιώνα. 

Η ιατρική Κως, παρουσιάστηκε μέσα από τα μάτια του συγγραφέα με τον καλύτερο τρόπο, δείχνοντας πως επάξια καλούμαστε το νησί του Ιπποκράτη, μιας και στους προηγούμενους δύο αιώνες, οι ντόπιοι γιατροί με βάση τις γνώσεις , τα μέσα και τις εμπειρίες της εποχής προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους Κώους.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ