Κατενθουσίασε μικρούς και μεγάλους η θεατρική παράσταση ''Η ιστορία ενός μονόφθαλμου'' στο Ρωμαϊκό Ωδείο
Πολιτισμός
13/08/2021

Στο πλαίσιο των ''Θερινών Ιπποκρατείων 2021''

Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους η μουσικοθεατρική παράσταση «Η ιστορία ενός μονόφθαλμου» της θεατρικής ομάδας  «The Young Quill», σε σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου, που παρουσιάστηκε απόψε στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια κι αυτό αποδείχθηκε από το κοινό που την παρακολούθησε αφού πολλοί γονείς συνοδεύοντας τα παιδιά τους διαφόρων ηλικιών, αποφάσισαν να κρατήσουν θέσεις και να την τιμήσουν. Άλλωστε, το θεατρικό έργο είναι βασισμένο στην ενδέκατη ραψωδία της Οδύσσειας του Ομήρου και στον «Ερωτικό Πολύφημο» του ποιητή Θεόκριτου του Συρακούσιου.

O Κύκλωπας Πολύφημος - που στην παράσταση εμφανίζεται με τη μορφή μίας γιγάντιας μαριονέτας - διηγείται στην αγαπημένη του Γαλάτεια τη συνάντηση του με τον πολυμήχανο Οδυσσέα, και όπως εμείς ακούμε την ιστορία του, ο μονόφθαλμος ήρωας την ξαναζεί όλη από την αρχή! Με αυτό τον τρόπο, μεταφερόμαστε νοερά στον κόσμο του μύθου!

Ο θίασος αποτελείται από ηθοποιούς και μουσικούς που δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα σκηνική συνθήκη αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, η οποία εμπεριέχει χορό, ζωντανή μουσική και τραγούδι!.

Γύρω από τον Οδυσσέα περιστρέφονται, από τους συντρόφους του στην μακρόχρονη περιπέτειά του μέχρι τα κριάρια του Κύκλωπα, συνθέτοντας μία πρωτότυπη απεικόνιση της ιστορίας του Κύκλωπα Πολύφημου και του πολυμήχανου Οδυσσέα την οποία όλοι γνωρίζουμε.

Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης συμμετέχουν ζωντανά, μουσικά όργανα όπως κρουστά, λαούτο και ακορντεόν δημιουργώντας ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και προσδίδοντας συγχρόνως έντονο ρυθμό και κίνηση.

Τη σύνθεση της μουσικής υπογράφει η Αλεξάνδρα Μικρούτσικου ενώ ερμηνεύουν τέσσερις ηθοποιοί και δύο μουσικοί, οι Χριστίνα Κωστέα, Τάσος Λέκκας, Κώστας Κουτρούλης Τρύφωνας Ζάχαρης, Άγγελος Αγγέλου και Αλεξάνδρα Μικρούτσικου.

Σημειώνεται ότι η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Η ιστορία ενός μονόφθαλμου» έγινε στις 17 Ιουλίου στην Αιδηψό και αμέσως μετά ξεκίνησε το ταξίδι της σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ