“Κανένα παιδί χωρίς παραμύθι”, τονίζει ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Παναγιώτης Δημητρόπουλος.
Πολιτισμός
18/08/2021

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Παναγιώτης Δημητρόπουλος, εξηγεί τη σημαντικότητα των παραμυθιών στη ζωή των παιδιών και περιγράφει τη δράση “Κανένα παιδί χωρίς παραμύθι”, που σε συνεργασία με τον εκδοτικό του οίκο , μοιράζει παραμύθια στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών ανά την Ελλάδα.

Το παιδικό βιβλίο είναι μία διέξοδος , κατά τον κ.Δημητρόπουλο. Μία διέξοδος της ψυχής. Έχει να κάνει με το πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και μέσα από τις παιδικές ιστορίες ταξιδεύεις, γίνεσαι κι εσύ μικρότερος. Γίνεσαι παιδί. Το έναυσμα της συγγραφής, ήταν η ανάγκη του να αρχίσει να γράφει, στην αρχή για ενήλικες, αλλά στην πορεία σκέφτηκε ότι είναι καλύτερα να γράψει για το αύριο, όπου το αύριο, ισούται με τα παιδιά. Έτσι μέσα από τις παιδικές ιστορίες, στέλνει τα θετικά μηνύματα εκείνα, έτσι ώστε να γίνουν γνώστες και οι μικροί μας φίλοι, αλλά κυρίως οι μεγάλοι, γιατί εμείς μπορεί να γράφουμε για να κοιμούνται τα παιδιά, αλλά γράφουμε για να ξυπνούν και οι μεγάλοι.

Έχει εκδόσει μέχρι στιγμής έξι βιβλία με ξεχωριστό ύφος και μήνυμα το καθένα και αυτήν την περίοδο βρίσκεται στα μισά ενός ακόμα συγγραφικού ταξιδιού. Είχε τη χαρά να είναι φιλοξενούμενος στην κρατική τηλεόραση , καλεσμένος της εκπομπής "Φλερτ", που ασχολείται με θέματα πολιτισμού και τεχνών , ενώ τον τελευταίο καιρό και λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που ταλαιπωρούν τη χώρα μας, 'τρέχει' τη δράση "Κανένα παιδί δίχως παραμύθι", για τα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών, με σκοπό να ξεχάσουν τη βουή της πύρινης λαίλαπας και να ξαναδεί αυτή τη λάμψη στα αθώα παιδικά μάτια. Γιατί τελικά, το χαμόγελο των παιδιών είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Ρεπορτάζ