Για ολιγωρία και καθυστερήσεις στα αθλητικά έργα, Ανταγόρα και κλειστό ΔΕ Δικαίου, κατηγορεί τη δημοτική αρχή η Δύναμη Αλλαγής
Πολιτισμός
19/08/2021

Για ολιγωρία και καθυστερήσεις στα αθλητικά έργα που αφορούν στο παλιό γήπεδο Ανταγόρα και  το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, στην  Δημοτική Ενότητα  Δικαίου, κατηγορεί τη δημοτική αρχή η παράταξη  Δύναμη Αλλαγής. Ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος τόνισε πως για το μεν γήπεδο Ανταγόρα εγκαταλείφτηκε  το έργο από την τότε διοίκηση Καϊσερλη- Νικηταρά, ενώ σε ότι αφορά στο Κλειστό Γυμναστήριο στη Δ.Ε. Ενότητα Δικαίου,  η δημοτική αρχή, θέτει σε κίνδυνο  την κατασκευή του Γυμναστηρίου, προκειμένου να χωροθετηθεί το νέο Νοσοκομείο.

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

‘’ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ.”

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ –Κως 2023 εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

‘’ Είναι τουλάχιστον πρόκληση ο «ανύπαρκτος» πολιτικά αλλά και σε έργο κ. Νικηταράς να προκαλεί με θράσος για να καλύψει την καταστροφική του παρουσία στον Δήμο.

Κατανοούμε το πρόβλημα του όταν συγκρίνει το μηδενικό έργο του με το έργο της περιόδου Κυρίτση.

Του συνιστούμε αν θέλει να είναι χρήσιμος, αντί να υβρίζει και να προσπαθεί να μηδενίσει τα έργα που έγιναν στην Πόλη την πρώτη και στον Ενιαίο Δήμο τη δεύτερη περίοδο Κυρίτση, να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα του δήμου.

Η αδυναμία και η απραξία του κάνουν διαχρονικά ζημιά στον τόπο.

Δυο έργα θύματα της πολιτικής του αφορούν και στον αθλητισμό:

  1. ΠΑΛΑΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ
  • Την πρώτη περίοδο Κυρίτση συντάχθηκε μελέτη για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του παλαιού σταδίου «Ανταγόρας» αφού λύθηκε το ιδιοκτησιακό και υπεγράφη σύμβαση τον Δεκέμβριο του 2010.
  • Το έργο «έπεσε θύμα» του κ. Νικηταρά που ως πρώτο βιολί και Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών συμμετείχε στις «επαναστατικές αποφάσεις» της περιόδου 2011-2014 και μαζί με άλλα πολλά έργα και μελέτες εγκαταλείφτηκε από την διοίκηση Καϊσερλη- Νικηταρά.
  • Το 2015 πιάσαμε, σε όλο το νησί, τα πράγματα από εκεί που τα είχαν αφήσει οι 3 πρώην δήμοι. Δυστυχώς δεν έγινε δυνατό να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο γιατί το ελεγκτικό συνέδριο δεν μπορούσε να το δεχτεί ως συνεχιζόμενο αφού το είχαν εξαφανίσει 4 χρόνια.
  • Αναγκαστικά έκλεισε η εργολαβία, αποζημιώθηκε, όπως προβλέπει ο νόμος, ο τότε ανάδοχος, και ψηφίστηκε η επικαιροποιημένη μελέτη τον Απρίλιο του 2019. Η ζημιά που πλήρωσε ο Δήμος ίσως θα έπρεπε να αναζητηθεί από τους πρωταίτιους της ακύρωσης του έργου.

Το μόνο που έκανε ο κ Νικηταράς ήταν να υπογράψει τη νέα σύμβαση, όταν ανέλαβε μετά τον Σεπτέμβριο του 2019, με τις γνωστές φανφάρες, κάνοντας «γαργάρα» την απραξία του και τα χαμένα τέσσερα χρόνια που είχε την ευθύνη.

Και βέβαια άλλος τόσος χρόνος χάνεται τώρα, αφού το έργο για πολύ καιρό μένει στάσιμο.

  1. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
  • Από την δημοτική περίοδο Χατζηγιακουμή, στον πρώην Δήμο Δικαίου εξασφαλίστηκε, (και με αγορά) η απαραίτητη έκταση για την κατασκευή του Αθλητικού Πολύκεντρου στο Λινοπότι, έργο αναγκαίο για όλο το νησί.
  • Οι απαραίτητες ενέργειες για την χωροθέτηση κλπ, ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Δικαίου με προσπάθεια χρόνων.
  • Πέρασαν τέσσερα χρόνια (2011-2014) με την τέλεια αδιαφορία – απραξία του κ. Νικηταρά που ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.
  • Το 2015 αμέσως ξεκινήσαμε τις απαραίτητες μελέτες και δρομολογήσαμε τις εξελίξεις για τις εγκρίσεις που απαιτούνται.
  • Την αρχιτεκτονική μελέτη (τα σχέδια κοινοποιούμε) συνέταξε η Τ.Υ. με τον υπάλληλο Αρχιτέκτονα κ. Γ. Σιδερή ο οποίος μετά τη συνταξιοδότηση του προσλήφθηκε ως ειδικός συνεργάτης και όχι «συνεργάτης» (όπως «πονηρά» ανέφερε ο κ. Νικηταράς) του Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση εργαζόμενος αποκλειστικά για τις Τ.Υ. Για το τι κάνουν, πόσο κοστίζουν και πόσοι είναι οι ειδικοί συνεργάτες του κ. Νικηταρά το επόμενο διάστημα θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας.
  • Η Τ.Υ. είναι αυτή που θεώρησε και πολύ σωστά, ότι οι εξειδικευμένες μελέτες στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών πρέπει να ανατεθούν σε εξωτερικούς μελετητές.
  • Την ίδια περίοδο 2015-2019 το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται με 930.000,00ευρώ.

Δε μπορούσε όμως να έχει μόνο η Πόλη «θύμα» στα έργα για τον αθλητισμό.

Έτσι ο «δραστήριος» κ. Νικηταράς, αφού έδωσε τις «παραστάσεις» και τις «κορώνες» για το νέο Νοσοκομείο σε οικόπεδο που ΘΑ διεκδικούσε από το Υπ. Γεωργίας

  • Στις 16/3/2021 ψηφίζει στην Οικονομική Επιτροπή την έγκριση των τευχών δημοπράτησης για τις μελέτες του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δ.Ε. Ενότητα Δικαίου εκεί ακριβώς που είχε χωροθετηθεί.
  • Την ίδια περίοδο έχει ήδη αλλάξει γνώμη και για το Γυμναστήριο και για το Νοσοκομείο.
  • Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακυρώνει τη χωροθέτηση του Γυμναστηρίου και του Νοσοκομείου που ο ίδιος πριν μερικούς μήνες είχε ψηφίσει.

Έβαλε έτσι σε κίνδυνο την κατασκευή του Γυμναστηρίου και εμπαίζει τους πολίτες για το Νοσοκομείο.

Το συμπέρασμα πια είναι απλό.

Ο κ. Νικηταράς περνάει διαρκώς κάτω από τον πήχη, οι επιδόσεις του είναι το απόλυτο μηδέν και πλέον έχουν και αρνητικό πρόσημο οδηγώντας το νησί πίσω.

97r8ugh.JPG

nrwbgfvcx.JPG

Ρεπορτάζ