Σμυρνέικο μουσικό ταξίδι από το Νίκο Γκαναβούρα και την ορχήστρα του
Πολιτισμός
26/08/2021

Με ένα κατάμεστο από κόσμο Ρωμαϊκό Ωδείο και πάντα σύμφωνα με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα,η εκδήλωση-αφιέρωμα στη Σμύρνη, υπό τον Αρχιμουσικό, Νίκο Γκαναβούρα. Μουσικοί και τραγουδιστές καταχειροκροτήθηκαν και συγκίνησαν με το σμυρνέικο μελωδικό ταξίδι που χάρισαν στους θεατές.

Την εκδήλωση προλόγισε η αντιδήμαρχος πολιτισμού Σέβη Βλάχου, όπου φανερά συγκινημένη από το θέμα της εκδήλωσης ευχαρίστησε το Νίκο Γκαναβούρα αλλά μετέφερε και τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα Πατέρα Κωνσταντίνου Κεχριμπάρη. Έπειτα και επί της ευκαιρίας της παρουσίας του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας , Σταμάτη Καμπουράκη, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που στις πυρκαγιές του νησιού μας, βοήθησαν στην κατάσβεση και τέλος αναφέρθηκε στην αγωγή της ψυχής και παρότρεινε τον κόσμο να σκορπίσει τη θλίψη και τη στεναχώρια μέσω αυτής της βραδιάς.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Κατερίνα Κανακάρη και Δημήτρης Παπαστεριάδης, ενώ τα τραγούδια της βραδιάς ερμήνευσαν οι Χριστίνα Καλοτίνη, Θεοδόσης Παπαστεριάδης, Κώστας Ανδρουλής και Παναγιώτης Μαρκάκης. Τα κείμενα  επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κω, Αλέκος Μαρκόγλου.

Στο τέλος αυτής της ποιοτικής βραδιάς ο κ.Γκαναβούρας, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στη διεξαγωγή της και επαναλαμβάνοντας δύο πασίγνωστα τραγούδια, ¨Τα σμυρνέικα τραγούδια¨ και  το ¨ Έχε γεια, πάντα γεια¨, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αυτή τη  βραδιά-αφιέρωμα στη Σμύρνη μας.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ