Εντυπωσιακή και ιδιαίτερη η έκθεση ψηφιδωτών των Δαυίδ Χατζηδαυίδ και Νίκο Μίγκλη στο Λαογραφικό Μουσείο Κω
Πολιτισμός
27/08/2021

Μία ιδιαίτερη έκθεση ψηφιδωτών, θα φιλοξενήσει το Λαογραφικό Μουσείο Κω, από τις 27 Αυγούστου έως τις 06 Σεπτεμβρίου με έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων με τη γοητεία των ψηφίδων από μάρμαρο που αποτελεί μια προσπάθεια να γνωρίσει το κοινό, δημιουργίες εντυπωσιακές, με μεράκι και αγάπη για μια διαφορετική μορφή τεχνικής και νέες εικόνες, που αποτυπώνουν διαφορετικές οπτικές αναζητήσεις των δύο αξιόλογων καλλιτεχνών . 

Πρόκειται για μια δράση της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης", ενταγμένη  στα πλαίσια των Θερινών Ιπποκρατείων 2021 με  αρχαιοελληνικά και σύγχρονα έργα . Η έκθεση,  αποτελεί ψηφίδα του ευρύτερου προγράμματος της Αστικής Εταιρείας, με το γενικό τίτλο "Κώων βίος, ανάκτηση του Ελληνικού τρόπου".  Την εκδήλωση συντόνιζε ο επιστημονικός διευθυντής κ. Δημήτρης Γερούκαλης, αναφέροντας το πλαίσιο του προγράμματος και  τη συνεργασία με τους δύο Κώους καλλιτέχνες. Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ, ο Σοφολογιότατος Ιμάμης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κι η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κ.Διονυσία Τελλή, η οποία πραγματοποίησε και το επίσημο άνοιγμα της έκθεσης.

Ο Δαυίδ Χατζηδαυίδ , παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κκ. Ναθαναήλ, του Σοφολογιοτατου Ιμάμη Κω Ιρφάν Τράμπα, την αντιδημάρχου Πολιτισμού Σέβης Βλάχου, του προέδρου Μικρασιατών Κω ¨Ο Ηρόδοτος" Αλέκου Μαρκόγλου και των παρευρισκομένων, πραγματοποίησε  επίδειξη της αρχαιοελληνικής τέχνης του ψηφιδωτού, αναφέροντας μικρά μυστικά της τεχνικής. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι πολλά από τα ψηφιδωτά έργα του Δαυίδ Χατζηδαυίδ, κοσμούν πολλούς ναούς και εξωκκλήσια της Μητρόπολης μας.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 18:00-21:00 καθημερινά έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ