Συνεπήρε τους θεατές η εκδήλωση-αφιέρωμα στον αξέχαστο δημιουργό, Άκη Πάνου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο
Πολιτισμός
29/08/2021

Στο πλαίσιο των ''Θερινών Ιπποκρατείων 2021''

Συνεπήρε τους θεατές η αποψινή εκδήλωση-αφιέρωμα στον αξέχαστο δημιουργό, Άκη Πάνου που παρουσιάστηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο των "Θερινών Ιπποκρατείων 2021". 

Σπουδαίοι μουσικοί αλλά και ερμηνευτές του τόπου μας απέδωσαν μοναδικά πασίγνωστες και πολυτραγουδισμένες επιτυχίες, μερικές εκ των οποίων, "Η ζωή μου όλη", "Του κόσμου το περίγελο", "Παράνομη αγάπη", "Ο τρελός", "Και τι δεν κάνω", "Ήταν ψεύτικα". 

 

Την εκδήλωση που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της Κω προλόγισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, η οποία αναφέρθηκε στην εκκεντρική και ανατρεπτική προσωπικότητα του Άκη Πάνου που ενώ διέθετε στοιχειώδες μορφωτικό επίπεδο παρόλα αυτά κατάφερε να αφήσει μεγάλη καλλιτεχνική παρακαταθήκη, συνθέτοντας μουσική και γράφοντας στίχους για αξεπέραστα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου, η Μαρινέλλα, η Βίκη Μοσχολίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιώργος Νταλάρας κ.α.

 

Την παρουσίαση της μουσικής βραδιάς ανέλαβε ο Ηλίας Χρυσόπουλος, ο οποίος πριν ακουστεί το πρώτο τραγούδι του προγράμματος επεσήμανε ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία του αείμνηστου Άκη Πάνου ενώ λίγο πριν το τέλος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο γεγονός που στιγμάτισε την προσωπικότητα του Άκη Πανου, καθώς  ο ίδιος δολοφόνησε τον σύντροφο της κόρης του με συνέπεια να δικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Παναγιώτης Αβρίθης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Σταματία Κανταρζή.

 

Οι συντελεστές του εκπληκτικού αφιερώματος στα τραγούδια του Άκη Πάνου ήταν οι εξής:

 

Μαρία Πουλιού Τραγούδι

Κυριάκος Παππούλης Τραγούδι- Μπουζούκι

Ιπποκράτης Πατάκος Τραγούδι-Κιθάρα

Άννα Νικητιάδη Κρουστά

Μεχμέτ Τσελεπής Ακορντεόν

Ευγένιος Καζάντης Μπουζούκι

Λευτέρης Πουλιού Πιάνο

Κείμενα: Παναγιώτης Σοροπίδης

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ