Μαγευτικό το 19ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο στον αίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης
Πολιτισμός
31/08/2021

Το 19ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με στρατηγικό εταίρο την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου.Αυτό το μουσικό ταξίδι τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΕΟΤ.

Στον αίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης παρουσιάστηκε την πρώτη ημέρα το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων»με τη μελωδική φωνή της διεθνούς φήμης υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου και αφήγηση από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Σεραφείμ Κοτσάνη.
Μαζί τους η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και η ορχήστρα Μόμπιλε.

Τη δεύτερη ημέρα σε Α’ Παγκόσμια Εκτέλεση το έργο «200 χρόνια / Προσμένοντας τη Νίκη…» του Θεόδωρου Ορφανίδη αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821,υπό την διεύθυνση του ιδίου.

Την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό την μουσική διεύθυνση της Κας Μαίρης Κωνσταντινίδη απέδωσε Ανθολογία Θρησκευτικής Μουσικής.

Το φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου δημιουργήθηκε το 2001 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου,Κος Νικόλαος Κουτούζος,το φεστιβάλ αποτελεί ζωντανό κομμάτι της τοπικής κουλτούρας του νησιού της Αποκάλυψης,με στόχο να αγγίξει τις ευαισθησίες όλων,να χαρίσει ελπίδα και να αποκαλύψει πως η πραγματική δύναμη πηγάζει από την ψυχή μας για να οδηγήσει μυαλό και σώμα στις σωστές αποφάσεις.

Ρεπορτάζ