Συγκλόνισε τους θεατές η παράσταση ''Ο Μέγας Ιεροεξεταστής'' με το Δημήτρη Βερύκιο στο Ρωμαϊκό Ωδείο
Πολιτισμός
09/09/2021

Μια παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου  «ΟΡΙΖΩΝ», με την υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.

Καθήλωσε τους θεατές του Ρωμαϊκού Ωδείου η θεατρική παράσταση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι "Ο Μέγας Ιεροεξεταστής", με τον σπουδαίο ηθοποιό Δημήτρη Βερύκιο στη σκηνοθεσία και στην ερμηνεία. 

Το κοινό της Κω είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει έναν μοναδικό μονόλογο που διαδραματίζεται στη Σεβίλλη της Ισπανίας την εποχή της Ιεράς Εξέτασης, κατά την οποία οι αιρετικοί καίγονταν στην πυρά.

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής  συναντά τον Ιησού Χριστό σε ένα σκοτεινό μπουντρούμι και του ζητά να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που άπτονται της Χριστιανικής πίστης, της ελεύθερης βούλησης και της αγάπης. Το θαύμα, το μυστήριο, η εξουσία και ο τρόπος που τα διαχειρίζονται οι κοινοί θνητοί τίθενται στο μικροσκόπιο του ουσιαστικά βουβού διαλόγου του Μεγάλου Ιεροεξεταστή με τον Χριστό, τον οποίο υποδύεται ο εξαιρετικός, Σταύρος Παργινός.

Πριν την έναρξη αυτού του ιδιαίτερου θεατρικού έργου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, χαιρέτησε τους παρευρισκομένους κι έπειτα έκανε κομβικές αναφορές στα καίρια ζητήματα που πραγματεύεται το κείμενο του Ντοστογιέφσκι, το οποίο μεταφέρει στο σανίδι ο Δημήτρης Βερύκιος με μια σκηνοθετική σύλληψη που δε μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Η αυλαία της παράστασης έπεσε με δυνατό χειροκρότημα ενώ αρκετοί εκ των θεατών έσπευσαν να συγχαρούν τους πρωταγωνιστές.

Σημειώνεται ότι ''Ο Μέγας Ιεροεξεταστής'' ήταν η τελευταία θεατρική παράσταση που πραγματοποιείται στο Ρωμαϊκό Ωδείο για το φετινό καλοκαίρι, στο πλαίσιο των ''Θερινών Ιπποκρατείων 2021''.

 
 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ