Κατέπληξε το κοινό της Κω η συναυλία της μικρής ορχήστρας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ρωμαϊκό Ωδείο
Πολιτισμός
11/09/2021

Κατέπληξε τους θεατές η συναυλία της μικρής ορχήστρας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του σολίστ, Νίκου Χαλιάσα, η οποία φιλοξενήθηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ''Μουσικώς 2021'' ενώ θα ακολουθήσουν στάσεις σε Ρόδο, Νίσυρο, Χάλκη και Καστελλόριζο. 

Το κοινό της Κω είχε την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικά ακούσματα κλασικής μουσικής από διακεκριμένους μουσικούς όπως τον σπουδαίο τρομπονίστα, Αχιλλέα Λιαρμακόπουλο αλλά και τον διάσημο Βέλγο φλαουτίστα, Marc Grauwels.

Ιδιαίτερη η έναρξη της συναυλίας με το έργο ''Καθρεφτίσματα του Αιγαίου: Κως, Χάλκη, Ρόδος'', μια μουσική σύνθεση του Δημήτρη Γούζιου που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την περιοδεία σε αυτά τα τρία νησιά του νομού μας.

Σημειώνεται ότι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με τη Διεθνή Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής «Επόμενη Ημέρα-ΑΜΚΕ» και με την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Δήμων Ρόδου, Κω, Νισύρου, Χάλκης και Μεγίστης, συνεχίζει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ ''ΜουσιΚώς''. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από συναυλίες, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές και των μουσικών φορέων των νησιών (π.χ. Φιλαρμονικές).

Στην Κω, το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών δεν ολοκληρώθηκε με την αποψινή συναυλία (11/09/21) καθώς την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών & Κρουστών, θα παρουσιάσει ακόμη ένα μουσικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, με δωρεάν είσοδο. Σολίστ, η υψίφωνος, Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Πριν την έναρξη της αποψινής εκδήλωσης, ο σολίστ και μουσικός διευθυντής, Νίκος Χαλιάσας παραχώρησε δηλώσεις  στην κάμερα του Kos Tv, εκφράζοντας τη συγκίνησή του που και φέτος μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών έχουν την ευκαιρία να περιοδεύουν στα νησιά της Δωδεκανήσου και να παρουσιάσουν ποιοτικά προγράματα και παράλληλα να φέρουν σε επαφή τους μαθητές στα σχολεία των νησιών με τη μαγεία της μουσικής και των οργάνων της, μέσω των εκπαδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται.

Λίγα λόγια είπαν και οι σπουδαίοι σολίστς της βραδυάς, Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος και Marc Grauwels.

 

 

 

 
 
 
Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ