Απολαυστικό το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών & Κρουστών "Metallon" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ρωμαϊκό Ωδείο
Πολιτισμός
15/09/2021

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ''Μουσικώς 2021'' με χορηγό την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου

Απολαυστική ήταν η συναυλία που πραγματοποίησε το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών "Metallon" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Μουσικώς 2021".

Όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν αυτήν την παράσταση είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια διαφορετική και υψηλού επιπέδου μουσική εμπειρία. 

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην διακεκριμένη σολίστ, υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, η οποία με την εξαιρετική φωνή της μάγεψε και τους πιο απαιτητικούς ερμηνεύοντας κυρίως αντιπροσωπευτικά τραγούδια Ελληνικής Οπερέτας ενώ αποχαιρέτησε το κοινό με το ''Χάρτινο το Φεγγαράκι'' του αξέχαστου Μάνου Χατζηδάκη. 

Υπενθυμίζεται ότι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με τη Διεθνή Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής «Επόμενη Ημέρα-ΑΜΚΕ» και με την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Δήμων Ρόδου, Κω, Νισύρου, Χάλκης και Μεγίστης, συνεχίζει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ ''ΜουσιΚώς''.  Εκτός από συναυλίες, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές και των μουσικών φορέων των νησιών. Ειδικότερα, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής ΔΕ Κω υπό τον αρχιμουσικό της Θανάση Πουλιού, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο από την ομάδα του ''Metallon'', τη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Δηλώσεις στην κάμερα του Kos Tv παραχώρησαν, λίγα λεπτά πριν τη έναρξη της συναυλίας, η σοπράνο, Μυρσίνη Μαργαρίτη, ο μουσικός, Γεωργιος -Θεόδωρος Ραράκος και απο μέρους της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος της ''ΓΑΛΗΝΟΣ'', Ευρυδίκη Νάκη.

Παρών στην εκδήλωση και ο Δημήτρης Πικιώνης, μέλος ΔΣ του ΔΟΠΑΒΣ.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ