Μ.Γιωργαλλής: Στη Ζιά, απαιτούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις για να αλλάξει η εικόνα κι η προσβασιμότητα σε οχήματα και σε πεζούς
Τοπικά
25/10/2021

Με τη συμμετοχή αρκετών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη Ζιά, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση  μετά από κάλεσμα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού,  με θέμα συζήτησης,  την απόφαση του τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας που αφορά τους «κοινόχρηστους χώρους στη Ζιά». Εκτός από το Τοπικό Συμβούλιο της Ζιάς, στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Κω, στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω . Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού κ. Μ.Γιωργαλλής στην τοποθέτηση του, σημείωσε την αναγκαιότητα να υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στο χωριό, αφενός  για την εικόνα του παραδοσιακού οικισμού  και αφετέρου στην διευκόλυνση της προσβασιμότητας  σε οχήματα και σε πεζούς. 

Ο κ. Γιωργαλλής, σημείωσε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι   κάτοικοι και οι  επισκέπτες,  αφορούν κυρίως στο πολύωρο μποτιλιάρισμα και ακινητοποίηση διερχόμενων οχημάτων, που δεν έχουν  διέξοδο διαφυγής  σε περίπτωση πυρκαγιάς  και στο πρόβλημα  από την τοποθέτηση εμπορευμάτων που  καταλαμβάνουν το οδόστρωμα.  Ο κ.Γιωργαλλής τόνισε πως  ο οικισμός της Ζιάς πρέπει να έχει τον παραδοσιακό χαρακτήρα που του αρμόζει κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συνεργασία,  ενώ σημείωσε πως αναμένετε η λήψη απόφασης και από το δημοτικό συμβούλιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ένα κομμάτι  τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Γιωργαλλής,  έχει  να κάνει με την εικόνα του οικισμού και το δεύτερο έχει να κάνει με την εκκένωση του, σε περίπτωση πυρκαγιάς, τονίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας επιπλέον  παρκινγκ.  Επισήμανε δε την ανάγκη,  ολοκληρωμένης μελέτης για το κυκλοφοριακό και την εκκένωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μελέτες που θα συντάξει το αντίστοιχο επιστημονικό προσωπικό. Τέλος ευχήθηκε την  επόμενη σεζόν να υλοποιηθούν οι αλλαγές και να αλλάξει η εικόνα της Ζιας. 

 

Ρεπορτάζ