Επίσκεψη μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κω στο Δήμαρχο, Θεοδόση Νικηταρά, για το πρόγραμμα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μονών του νησιού
Τοπικά
10/11/2021

Επίσκεψη στο Δήμαρχο, Θεοδόση Νικηταρά, πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κω ‘’Οδυσσέας Ελύτης’’, μετά της θεολόγου, Ελένης Καρακίτσου, με σκοπό τη γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκινά σύντομα για την ανάδειξη της πολιτιστικής  κληρονομιάς των Ιερών Μονών του τόπου μας.

Σύμφωνα με την κ.Καρακίτσου, στο εν λόγω πρόγραμμα θα λάβουν μέρος 45 μαθητές ενώ στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθεί η Ιερά Μονή Οσίας Μελού στη Βουρρίνα της Κω. Επίσης, το 2ο Λύκειο Κω θα αναπτύξει δίκτυο συνεργασίας και με σχολεία άλλων περιοχών και ειδικά με το Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Νικηταράς, εξέφρασε τη χαρά του για τη σπουδαία πρωτοβουλία των μαθητών επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να είναι περήφανοι που κατάγονται από ένα τόπο με ζηλευτή ιστορία.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος δώρισε στα παιδιά ένα βιβλίο του εκλιπόντος Θανάση Γιωργαλλή, με Κωακές καταγραφές από το χθες, μια έκδοση του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κω με διαχρονική πολιτισμική αξία.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ