Μετά από πολλά χρόνια, χτύπησε η καμπάνα του Αγ.Μηνά στην περιοχή Καπαμά, για τα Θυρανοίξια
Τοπικά
10/11/2021

Με ευλάβεια και αρκετή προσέλευση πιστών, τα Θυρανοίξια  του Αγίου Μηνά στην περιοχή Καπαμά. Τα Θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, πλαισιωμένος από τον π.Ιωάννη Κουτάντο, ενώ έψαλλαν οι πρωτοψάλτες Τρύφων Καβαθάς και Ιωάννης Πεταλάς.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων  ο δημάρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, ο σύμβουλος κοινότητας Ασφενδιού Σεβαστιανός Παρβέρης  και  ο τεχνικός σύμβουλος Πέτρος Πετρής. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, εξιστόρησε στο δήμαρχο και στους προσκυνητές την ιστορία της εκκλησίας, που χρονολογείται τον 15ο αιώνα. Σωζόταν μόνο ένα μικρό μέρος από την καμπύλη του ιερού και ο γκρεμισμένος τοίχο με την παλιά Αγιογραφία στην οποία διακρίνονται τα πόδια και ο μανδύας του Αγίου Μηνά. Μνήμες ξύπνησε επίσης στους παλαιότερους το χτύπημα της καμπάνας από τον π. Γιάννη, καθώς πρόκειται για την καμπάνα που είχε ο ιερός ναός της Αναλήψεως όταν λειτουργούσε σε λυόμενο με λαμαρίνες, γεγονός που συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, ενώ μέσα στην εκκλησία σώζεται και η μοναδική αγιογραφία με τον Άγιο Μηνά

Το εξωκλήσι αναστηλώθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και τον ζήλο του π. Ιωάννη Κουτάντου και της δυναμικής ομάδας των ενοριτών του. 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ