Ιδιαίτερα εορταστικό το κλίμα στο Πυλί με το χριστουγεννιάτικο παζάρι και το άναμμα του δέντρου
Τοπικά
11/12/2021

Ιδιαίτερα εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα το απόγευμα του Σάββατου 11 Δεκεμβρίου στο Πυλί όπου έλαβαν χώρα το Χριστουγεννιάτικο παζάρι και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ''Χριστούγεννα 2021'' που διοργανώνει ο ΔΟΠΑΒΣ Δήμου Κω.

Αρκετοί ήταν εκείνοι  που παρά το κρύο κι τον αέρα αποφάσισαν να επισκεφθούν την πλατεία Αγ. Νικολάου και να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Δεν ήταν λίγοι και όσοι επέλεξαν αυτήν την απογευματινή βόλτα για να χαρίσουν στα παιδιά τους όμορφες εικόνες αλλά κι αρκετό παιχνίδι. 

Στις θέσεις τους ήταν φέτος, μετά από έναν χρόνο απουσίας και οι τοπικοί σύλλογοι με τους πάγκους τους όπου πωλούσαν από χειροποίητα διακοσμητικά μέχρι γλυκά όπως βάφλες, με σκοπό να ενισχύσουν τα ταμεία τους.

Λίγο πριν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Πυλί, έφτασε στην πλατεία Αγ. Νικολάου η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Δημοτικής Ενότητας Κω, υπό τον αρχιμουσικό της, Θανάση Πουλιού, για να προσδώσει στην ήδη γιορτινή ατμόσφαιρα ακόμη περισσότερη ένταση παίζοντας κάλαντα και πολλές ακόμη πασίγνωστες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, εκπλήσσοντας ευχάριστα μικρούς και μεγάλους. 

Κάποια λεπτά αργότερα, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα διαδέχθηκε η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Πυλίου, η οποία τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα κι άλλα εορταστικά τραγούδια ενώ την ίδια στιγμή, ένας ξαφνικός επισκέπτης, ο Αγ. Βασίλης, εμφανίστηκε στη γιορτή κι άρχισε να μοιράζει γλυκίσματα σε όλον τον κόσμο.

Έπειτα, ακολούθησε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, παρουσία του Δημάρχου Κω, Θεοδόση Νικηταρά, της Αντιδημάρχου Τουρισμού & Πολιτισμού, Σέβης Βλάχου, των αντιδημάρχων, Διονυσίας Κασσιώτη και Σταμάτη Πη και του προέδρου της Κοινότητας Πυλίου, Αναστάση Κεφαλιανού.

Τη σημερινή γιορτινή ημέρα στο Πυλί έκλεισαν εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκομένους. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ