Εγκαίνια του σύστηματος παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο της Κω, χορηγία της ΒΙΑΝΕΞ
Τοπικά
03/03/2022

Παρουσία του Υπουργού Υγείας, Αθανάσιου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστου Ροιλού πραγματοποιήθηκαν  την Πέμπτη 3 Μαρτίου, το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Κω, τα εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου και του συμπιεστή αναγόμωσης φιαλών. Στα εγκαίνια  παραβρέθηκαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές , οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας  και  οι βουλευτές Δωδ/σου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, Ιωάννης Παππάς, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη. 

Στα εγκαίνια θα παραβρέθηκε ο ιδιοκτήτης και διευθύνων  σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δωρεά του οποίου αποτελεί η νέα γεννήτρια παροχής Οξυγόνου με δυνατότητα  αναγόμωσης φιαλών.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γεννήτρια αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις παροχές υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου της Κω, για την ασφαλή κάλυψη των κλινικών του και της πτέρυγας Covid-19 που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Πλεύρης, ευχαρίστησε τον κ. Γιαννακόπουλο και τη ΒΙΑΝΕΞ, για την πολύ σημαντική προσφορά του, τονίζοντας πως είναι από τις εταιρίες που διαχρονικά στηρίζουν τον τομέα της υγείας.

Ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ κ. Γιαννακόπουλος, τόνισε ότι η ΒΙΑΝΕΞ βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ακριτικών νησιών και των κατοίκων τους, για το λόγο αυτό ήταν θετικός στο αίτημα  που κατατέθηκε για την συγκεκριμένη  δωρεά,  ώστε να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο στο Νησί του Ιπποκράτη. Επίσης αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης της υπογεννητικότητας σε ακριτικά νησιά,  με τον προγραμματισμό να περιλαμβάνει την Πάτμο. Ο δήμαρχος Κω  και  έπαρχος  συνεχάρηκαν τον κ.Γιαννακόπουλο για τη δωρεά και τόνισαν  πως το ζητούμενο είναι η υποστελέχωση του νοσοκομείου, η χρηματοδότηση του νέου, η αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην ΙΚΑ ,η στελέχωση του ΕΚΑΒ και η θέσπιση κινήτρων σε ιατρικό προσωπικό.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ