Δηλώσεις του υπουργού υγείας Θ.Πλεύρη και της υφυπουργού κ. Μ.Γκάγκα στα τοπικά ΜΜΕ
Τοπικά
03/03/2022

Σε δηλώσεις του στα  τοπικά ΜΜΕ, ο Υπουργός  Υγείας κ. Θανάσης Πλεύρης, αναφέρθηκε στο θέμα του νέου νοσοκομείου, τονίζοντας  πως είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης  και θεωρείται  αναγκαίο, αφού το υπάρχον δεν μπορεί αν καλύψει τις ανάγκες του Νησιού. Όσον αφορά στην στελέχωση του υπάρχοντος νοσοκομείου, τόνισε πως το θέμα έχει να κάνει με το ότι οι  προκηρύξεις για γιατρούς βγαίνουν άκαρπες  και για αυτό  θα δοθούν επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς γιατί δυστυχώς  βγαίνουν άκαρπες οι προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό  στα νοσοκομεία των ακριτικών νησιών. Αναφορικά με τη στελέχωση του νοσοκομείου της Κω ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι μαζί με την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Μίνα Γκάγκα εκπονείται ένα συνολικό πρόγραμμα για τη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων και ειδικά των νοσοκομείων της ακριτικής Ελλάδας.Ο υπουργός τόνισε πως μέσα στον  σχεδιασμό της  κυβέρνησης βρίσκεται η ενίσχυση των νοσοκομείων, μέσω των ιδιωτών γιατρών.Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι οι γιατροί που  είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεωτικά θα ενισχύουν και  με εφημερίες τα νοσοκομεία.

Η κ. Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι είναι χαρούμενη που βρίσκεται στην Κω, ένα νησί που αγαπά  και επισκέπτεται συχνά. Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται μια λύση για τα προβλήματα της περιοχής, η οποία σύντομα θα ανακοινωθεί.

Σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αξιοποίηση των δομών  Υγείας (Πλατάνι και Κ. Υ. Αντιμάχειας) απάντησε ότι άμεσα θα αποσυμφορηθούν κάποιες υπηρεσίες από το νοσοκομείο και θα μεταφερθούν στο Κ.Υ. Πλατανίου  , ενώ τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί εκεί το ΕΚΑΒ, ενώ υπάρχει η πρόθεση να στελεχωθεί και το Κ.Υ. Αντιμάχειας. Ο κ.Πλεύρης σε συνεργασία με την υφυπουργό κ.Γκάγκα επισκέφθηκαν όλες τις κλινικές του νοσοκομείου της  Κω και όπως η ίδια τόνισε, πρώτα θα καταγράψουμε τις ανάγκες και μετά θα δώσουμε λύσεις. Υποσχέθηκε δε, πως θα δει το ζήτημα της νεφρολογικής με προτεραιότητα.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ