7η Μαρτίου: Ηχηρό μήνυμα για Ειρήνη από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης στην Κω, την Περιφέρεια & τη Δημοτική Αρχή
Τοπικά
13/03/2022

Το μήνυμα και τις ευχές τους για την 74η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα έστειλαν στους συμπολίτες μας μέσα από την κάμερα του Kos Tv, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης που βρέθηκαν στην Κω αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του νησιού μας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σημερινής παρέλασης.

Με συγκίνηση, ο Κώος Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, επεσήμανε ότι η επέτειος της 7ης Μαρτίου αποτελεί ορόσημο για τα νησιά μας καθώς ενσωματώθηκαν με τη Μητέρα Πατρίδα, είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους ήρωες που αφιέρωσαν τη ζωή τους γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι η θυσία των προγόνων μας πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης, βρέθηκε στην Κω εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων και στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι σήμερα τιμήθηκαν για ακόμη μια φορά εκείνοι  στους οποίους χρωστάμε την ελευθερία μας, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι αγώνες για ανεξαρτησία κι Δημοκρατία συνεχίζονται σε μια δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα.

Ο Έπαρχος Κω- Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής, στις δηλώσεις του, επεσήμανε ότι η σημερινή ημέρα, Κυριακή της Ορθοδοξίας συμπίπτει με τον εορτασμό της 74ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και αποτελεί ιδανική ευκαιρία ώστε να αφιερώσουμε όλοι λίγο από το χρόνο μας για να σκεφτούμε τα παιδιά και τις μητέρες της Ουκρανίας που δοκιμάζονται σκληρά λόγω του πολέμου, ευχόμενοι να επέλθει γρήγορα η ειρήνη.

Το Δήμο Κω, στις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην πόλη του νησιού μας, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Αβρίθης, ο οποίος, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, ευχήθηκε η ενωμένη και ισχυρή Ελλάδα να στείλει το μήνυμα για ειρήνη σε όλον τον κόσμο, με το πνεύμα της αγάπης για το συνάνθρωπο και του διαλόγου να πρυτανεύει το νου.

Το μήνυμά τους για τη σημερινή επετειακή ημέρα έστειλαν, επίσης, στους συμπολίτες μας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, Διονυσία Τελλή και ο Αντιδήμαρχος Κω, Σταμάτης Καμπουράκης.  

Σημειώνεται ότι το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη φετινή επέτειο της 7ης Μαρτίου στην πόλη της Κω έδωσαν ο Ιμάμης, Ιρφάν Τράμπα και η πρόεδρος του Βακούφ Κω, Ελβάν Κοτσαογλάν 

 

 

Ρεπορτάζ