Στην Κέφαλο για τη φετινή επέτειο της 7ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς
Τοπικά
13/03/2022

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν σήμερα Κυριακή 13 Μαρτίου, το κλίμα στο χωριό της Κεφάλου, κατά τη διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων της 74ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, παρουσία του Δημάρχου Κω, Θεοδόση Νικηταρά, του Αντιδημάρχου, Σταμάτη Πη και του Τεχνικού Συμβούλου του Δημάρχου, Πέτρου Πετρή. Παρών, φυσικά και ο οικοδεσπότης ως πρόεδρος της Κοινότητας Κεφάλου, Γιώργος Κοκαλάκης. 

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ενώ ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες ήρωες και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Κεφάλου.

Στεφάνι κατέθεσαν για το Δήμο Κω, ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Νικηταράς, για την Κοινότητα Κεφάλου, ο πρόεδρος, Γιώργος Κοκαλάκης και για την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Χαλκιδιός.

Αμέσως μετά  έλαβε χώρα η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Κεφάλου. Οι μαθητές του χωριού, με υπερηφάνεια και καμάρι τίμησαν τους προγόνους μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά στη μάχη για να χαρίσουν στα νησιά μας την Ελευθερία.

Υπενθυμίζεται ότι τα Δωδεκάνησα ήταν το τελευταίο, σε χρονική σειρά, ελληνικό κομμάτι γης που προσαρτήθηκε στη Μητέρα Πατρίδα.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ