Η Παρέλαση των αλόγων στο Πυλί ανήμερα του Αγίου Γεωργίου
Τοπικά
25/04/2022

Μπορεί το έθιμο των ιπποδρομιών στο Πυλί μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου να μην θύμιζε τα προηγούμενα χρόνια, παρόλα αυτά  21 αναβάτες παρέλασαν σε επτά διαδρομές, με τα άλογα τους τιμώντας το έθιμο,  έπειτα από δύο χρόνια διακοπής λόγω κορονοϊού. 

Πραγματοποιήθηκαν 7 κούρσες αλόγων οι οποίες δεν είχαν διαγωνιστικό χαρακτήρα κι έτσι σύμφωνα με το έθιμο ο Μητροπολίτης έσπασε το αυγό στο κεφάλι του αλόγου του νικητή των τελευταίων Ιπποδρομιών το 2019, Κώστα Ζήκα .

Το ”παρών” έδωσαν , ο Δήμαρχος Θ. Νικηταράς, ο πρ. Υπουργός Γ. Νικητιάδης, ο Έπαρχος Γ. Καμπανής, Διοικητής 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σπύρος Κογιάννης Ι. Ρούφα Επικ. Όραμα και Δράση, Αντιδήμαρχοι Σ. Βλάχου και Γ. Κασσιώτη, οι Πρόεδροι Πυλίου Α. Κεφαλιανός, Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Α. Γιαννικουρής και της ΜΕ Κω του ΤΕΕ Γ. Χρυσουλάκης   καθώς και  εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Την περιφορά της εικόνας , στο άλογο του, πραγματοποίησε ο Γιώργος Κασσιώτης, ενώ η  περιφορά της εικόνας του χρόνου , θα πραγματοποιηθεί από τον Κωνσταντίνο Ζήκα, ο οποίος ήταν ο νικητής στις ιπποδρομίες του 2019.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ