Η Κως, πρώτη σε όλη την Ελλάδα, εφαρμόζει τα καινοτόμα συστήματα «Smart City»
Τοπικά
20/05/2022

Στο πλαίσιο  δημιουργίας του "Οpen Μall" , έρχονται   να προστεθούν  τα αυτόματα φωτοβολταϊκά συστήματα για φάσματα  card reader, τα οποία  εφαρμόζονται  στην Κω, σε πανελλήνια πρωτιά και ουσιαστικά  «διαβάζουν» τις κάρτες ΑμεΑ που θα δίνονται από τον δήμο, για να μπορούν να παρκάρουν δωρεάν στις μπλε αριθμημένες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης -με αισθητήρες- τα άτομα  ΑμεΑ.

 

Τα συστήματα αυτά έχουν μπει στην Ελ. Βενιζέλου έξω από το νοσοκομείο και  στην διασταύρωση Ελ.Βενιζέλου με Βασ. Παύλου, ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία του νησιού μας, τόνισε ο Γρηγόρης Μελάς αντιπρόσωπος της εταιρείας fotagon led, στα  Δωδεκάνησα. 

Ο κ. Μελάς αναφέρθηκε  επίσης  σε όλες τις νέες τεχνολογίες που έχουν εφαρμοστεί στο νησί μας στο πλαίσιο των Smart Cities, που αξιοποιούν τις σύγχρονες  τεχνολογίες και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως, τα έξυπνα φωτιστικά επί της Ελ Βενιζέλου και Κοραή , καθώς και στα ηλιακά παγκάκια  τα οποία έχουν πολλαπλές εφαρμογές, υποστηρίζουν τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών με θύρες USB, αλλά και ασύρματα, διαθέτουν έξυπνο φωτισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο με Wi-Fi και μουσική. 

Με το όρο "smart city"  «έξυπνη πόλη» , μπορούμε να πούμε πως είναι κάθε  έξυπνη, βιώσιμη πόλη, που χρησιμοποιεί ένα πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών και η Κως σε αυτό πρωτοστατεί.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ