Τα αποκαλυπτήρια του ψηφιδωτού της Ε´ τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Κω
Τοπικά
06/06/2022

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφιδωτού της Ε᾽ τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Κω , πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία γονέων και μαθητών, σε μία όμορφη εκδήλωση στον αύλειο χώρο του σχολείου. Ήταν ουσιαστικά η ολοκλήρωση της δράσης του Δαυίδ Χατζηδαυίδ υπεύθυνου του εργαστηρίου Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, σε συνεργασία με το δημοτικό και την Αστική Εταιρεία ᾽Ιπποκράτης᾽.

Ο κ. Χατζηδαυίδ είχε δεσμευθεί ότι θα βρισκόταν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κω για να δημιουργήσει μαζί με τους μαθητές ένα ψηφιδωτό το οποίο θα κοσμεί το σχολείο.

Στη συγκεκριμένη δράση αλλά και σε άλλες παρόμοιες οι οποίες έχουν ως στόχο την επαφή των μαθητών με την παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, η Αστική Εταιρεία ᾽Ιπποκράτης᾽ στέκεται αρωγός, βοηθώντας στην υλοποίησή τους.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Αστικής Εταιρείας Δημήτρης Γερούκαλης , ο π.Ιωάννης Διακοπαναγιώτης και ο π.Αναστάσης Τσουκνιάς.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Σαπφούς Θεοδωρέλλη , η οποία τόνισε πως σαν γονείς θα κάνουν τα πάντα για να ανοιχθεί μπροστά στα παιδιά, ένα μέλλον με αξίες και ιδανικά.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ