Ανοίγει τμηματικά τις επόμενες ημέρες, ο ποδηλατόδρομος στην οδό Ιπποκράτους
Τοπικά
16/06/2022
Μετά από  πέντε χρόνια "ανοίγει" ο ποδηλατόδρομος της Ιπποκράτους, με παρεμβάσεις της Αρχαιολογίας και του δήμου Κω 

Μετά από το σεισμό του 2017 και τις σοβαρές ζημίες που υπέστησαν οι  αρχαιολογικοί  χώροι , ο ποδηλατόδρομος  της Ιπποκράτους -από το νοσοκομείο έως το Albergo Gelsomino- θα ανοίξει τμηματικά τις επόμενες ημέρες.

Ο  Δήμαρχος Κω σε δηλώσεις που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, σήμερα το πρωί, σημείωσε την αναγκαιότητα  μεταφοράς της αντιστήριξης (προς το τοίχωμα), έτσι ώστε να ανοίξει στην κυκλοφορία ο ποδηλατόδρομος  και τόνισε  πως  η Δημοτική Αρχή , από την πρώτη στιγμή,  επικοινώνησε με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ζητώντας την αποκατάσταση των ζημίων, γεγονός που δεν εισακούστηκε,  αναγκάζοντας τον Δήμο να στείλει εκ νέου επιστολή στην οποία έκανε γνωστό την πρόθεση του δήμου να παρέμβει  κι ας μην είναι στην  δικαιοδοσία του. Μετά την τελευταία επιστολή του δήμου, παρενέβη  η Αρχαιολογική Υπηρεσία και ξεκίνησαν οι εργασίες μεταφοράς των κιγκλιδωμάτων.

Ερωτηθείς  για τις υπόλοιπες  ζημίες  στους αρχαιολογικούς χώρους  του νησιού - οι οποίες δεν έχουν ακόμα  αποκατασταθεί- ο κ. Νικηταράς  υπογράμμισε, πως είναι μια κατάσταση που εξοργίζει τους πάντες , όμως  θέλει να πιστεύει ότι οι υπεύθυνοι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν αποκαταστήσει τουλάχιστον την Πύλη του Φόρου, στην Πλατεία Καζούλη, αφού πρόκειται για χρηματοδότηση του έργου από το ταμείο ανάκαμψης, με τις όποιες καθυστερήσεις.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ