Βραβεύτηκε η μαθήτρια Γουϊτζιά Χουάνγκ, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Κω, στον διαγωνισμό της UNHCR
Τοπικά
28/06/2022

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα  πραγματοποίησε τον 25ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!».

Ο Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας  της Ύπατης Αρμοστείας, υλοποιείται σε ετήσια βάση από το 1994. Τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές κλήθηκαν να σχεδιάσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης. Περισσότεροι από 860 μαθητές και μαθήτριες, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, σε 35 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν σχεδιάζοντας μοναδικές, δημιουργικές και ευφάνταστες εκστρατείες, βίντεο και αφίσες διεκδικώντας το δικαίωμα για ποιοτική και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλους. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά, βραβεύτηκε η μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Κω Γουϊτζιά Χουάνγκ.

Η ίδια μιλάει στο φακό του kostv για την εμπειρία της στον διαγωνισμό, για το μπούλινγκ που έχει βιώσει από συμμαθητές της  και για το έμφυτο ταλέντο που έχει με τη ζωγραφική, πράγμα  που είδε από την πρώτη στιγμή, η εκπαιδευτικός Εύα Δημητρίου η οποία την παρακίνησε  να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, με την πολύτιμη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Πηλιγκό.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ