Την αγωνία για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη διάβρωση των ακτών της Κω, εξέφρασαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων
Τοπικά
06/07/2022

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο, εξαιρετικά σημαντικό,  με πολλές  επιπτώσεις που αγγίζουν κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, από τις τουριστικές υποδομές και την αγροτική παραγωγή μέχρι τον αφανισμό περιουσιών. Το θέμα αυτό ανέπτυξε με στοιχεία ο ομιλητής της εκδήλωσης,  Δρ. Ωκεανογραφίας Αντώνης Χατζηπαυλής , ο οποίος μαζί με την ομάδα του, παρακολούθησαν και κατέγραψαν  το φαινόμενο των διαβρώσεων σε αρκετές παραλίες του νησιού μας, οι οποίες στο σύνολο τους είναι εξήντα πέντε. 

Ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις και οι επισημάνσεις που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων στην εκδήλωση με θέμα τη « Διάβρωση των παραλιών της Κω», οι οποίοι εστίασαν τους προβληματισμούς τους για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις σε παραλίες και ακτές, ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αγωνία τους για τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη ύπαρξης μελετών από πλευράς αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διάβρωσης των παραλιών του νησιού μας.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ