Το οινοποιείο Χατζηνικολάου είναι ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο στη Μεσαριά της Κω.
Τοπικά
03/09/2020

Το οινοποιείο Χατζηνικολάου είναι ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο στη Μεσαριά της Κω. Παράγει μόνο κόκκινο κρασί από ξηρικά σταφύλια των ποικιλιών με πολλές ποικιλίες αλλά και της ντόπιας ποικιλίας Μαυροθηλυκο, που είχε σχεδόν αφανιστεί μέχρι την αναβίωση της το 2007. Το οινοποιείο Χατζηνικολάου είναι το πρώτο οινοποιείο παγκοσμίως που παράγει και πάλι Μαυροθηλυκο εμπορικά. Η ωρίμανση γίνεται σε δρύινα βαρέλια, ενώ τα μπουκάλια έχουν φυσικούς φελλούς παλαίωσης, που στην περίπτωση του Μαυροθηλυκο φτάνουν τα 20 χρόνια Ας ακούσουμε τον οινοπαραγωγό Στηβ Χατζηνικολάου που μας φιλοξένησε στο χώρο του που αυτή την περίοδο γίνεται και ο τρύγος

Ρεπορτάζ