Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω διά ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης
Τοπικά
15/07/2022

Mε 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κω.

  1. Έγκριση 2ης υποχρεωτικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων Δήμου Κω οικονομικού έτους 2022-τροποποίηση τεχνικού προγράμματος (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος).

  2. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού εσόδων – δαπανών Δήμου Κω Α’ τριμήνου 2022 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος).

  3. Έγκριση πρόσληψης υδρονομέων άρδευσης για το έτος 2022, κατόπιν εκλογής (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

  4. Λήψη απόφασης για την καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου Κω των ετών 2020 – 2021 (Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Θεοδόσης Νικηταράς).

  5. Έγκριση της με αριθμό 42/2022 απόφασης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΒΣ για την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης του ΝΠΔΔ από τον Δήμο Κω (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ., κ. Παναγιώτης Χατζηχριστοφής).

  6. Λήψη απόφασης για την τροποποίηση του Πίνακα Στοχοθεσίας Δήμου Κω και των νομικών του προσώπων έτους 2022 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος).

  7. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς του ΔΟΠΑΒΣ για το σχολικό έτος 2022-2023 (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΒΣ, κ. Παναγιώτης Χατζηχριστοφής).

  8. Λήψη απόφασης για αγορά ακινήτου προκειμένου να ανεγερθεί νέο σύγχρονο Πολύκεντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού στη Δημοτική Ενότητα Κω (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος, κα Σεβαστή Βλάχου).

  9. Λήψη απόφασης για την έγκριση τοποθέτηση και χρήσης πλωτών εξεδρών εκτός Θαλάσσιας Ζώνης Λιμένα των: α) OCCIDENTAL Α.Ε. – ASTIR ODYSSEUS HOTEL, β) επιχείρησης Βασιλείου Χρυσοχόου, γ) Σκευοφύλακα Νικολάου και δ) ΤΖΑΝΕΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ Ε.Ε. (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος, κα Σεβαστή Βλάχου).

  10. Λήψη απόφασης για τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτου στη Δημοτική Ενότητα Δικαίου (Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Θεοδόσης Νικηταράς).

  11. Λήψη απόφασης για την ανταλλαγή τμήματος της ΚΜ 2577 Γαιών Κω - Εξοχής, ιδιωτικής ιδιοκτησίας, με ίσης έκτασης τμήμα της ΚΜ 2809 Γαιών Κω - Εξοχής, ιδιοκτησίας Δήμου Κω (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Καλλούδης).

  12. Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση τμήματος της ΚΜ 2008 Γαιών Κεφάλου, επιφάνειας 15.741,60 τ.μ. με δημοπρασία (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Καλλούδης).

  13. Λήψη απόφασης για την παράταση του ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης δύο τμημάτων της Κ.Μ. 2008 Γαιών Κεφάλου, επιφανείας 1.230,27 τ.μ. μεταξύ Δήμου Κω και κ. Ιωάννη Μπέζα (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Καλλούδης).

  14. Έγκριση του με αριθμό πρωτ. 14401/21-6-2022 πρωτοκόλλου καταστροφής πάγιου εξοπλισμού της Ταμειακής Υπηρεσίας Δήμου Κω (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Σταμάτιος Καμπουράκης).

  15. Λήψη απόφασης για την επικαιροποίηση της 254/2007 απόφασης του Δ.Σ. με θέμα «Ψήφιση πίστωσης για την τακτοποίηση οφειλών Δήμου Κω που προέκυψε από τον συμφηφισμό επικειμένων στην ιδιοκτησία της Αικατερίνης Ευστρατίου» (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

  16. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση θέσης προσωρινής στάθμευσης τουριστικού λεωφορείου μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου ‘’PARADISE’’ επί της οδού Μπουμπουλίνας στην πόλη της Κω (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

  17. Λήψη απόφασης για την έγκριση «εισόδου – εξόδου» οχημάτων της εταιρείας ΑΡΓΩ Α.Ε. από την Κ.Μ. 108 Ε Γαιών Πυλίου (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

  18. Λήψη απόφασης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά στην «Τροποποίηση της με α.π. οικ. 18752/11-4-17 Α.Ε.Π.Ο. του υφιστάμενου κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος υπό την επωνυμία «HORIZON BEACH RESORT», κατηγορίας τεσσάρων αστέρων (4*), λόγω αύξησης της δυναμικότητάς του από 920 κλίνες σε 1.136 κλίνες (αύξηση κατά 216 κλίνες) και επέκτασης του γηπέδου του από 126.757,00 τ.μ. σε τελικό εμβαδόν 141.329,00 τ.μ. (επέκταση κατά 14.572,00 τ.μ.) της Κ.Μ. 1303 γαιών Αντιμάχειας, στη θέση «Τρούλος-Μαστιχάρι», Δ.Ε. Ηρακλειδών, Δήμου Κω, Π.Ε. Κω της εταιρείας ΕΚΤΕΜ Α.Ε.» (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

  19. Λήψη απόφασης για την αποδοχή της τιμής μονάδος ακινήτου (Κ.Μ. 1303 Γαιών Αντιμάχειας - ΕΚΤΕΜ Α.Ε.), σύμφωνα με την από 19-10-2021 Έκθεση της Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν. 2882/2001 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. 

Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη

 

Θέμα 1ο

Έγκριση 2ης υποχρεωτικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων Δήμου Κω οικονομικού έτους 2022-τροποποίηση τεχνικού προγράμματος (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος).

Πρόκειται για τη δεύτερη επιχορήγηση η οποία έχει περάσει από την οικονομική επιτροπή από 07.06.22. Έχουν γίνει κάποια σηαντικά γεγονότα που δε μπορούν να μείουν εκτός αναμόρφωσης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ

Είναι εθελοντική , όχι υποχρεωτική. Όλα πρέπει να τα περιμένουμε από εσάς.  Οι αλλαγές είναι περισσότερες από την αναμόρφωση. Είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργείτε σαν δημοτική αρχή υπό κανονικές συνθήκες. Δώσατε εξετάσεις και έχετε αποτύχει. Θα καταψηφίσουμε.

ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ

Η εισήγηση με τον τρόπο που έγινε, δεν προδιαθέτει κανέναν ούτε για τοποθέτηση. Ο δήμος είναι κλινικά νεκρός. Δε μας έχει μείνει κουράγιο ούτε για να ασκήσουμε κριτική. Ένα μπάχαλο...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο δήμος της Κω τρέχει πράγματα, δουλεύει με προγραμματισμό και δουλεύει σκληρά καθημερινά. Όταν στο θέμα του προυπολογισμού αναφέρεστε στην Κέφαλο, είστε απελπισμένοι. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω, απέναντι σε μία αντιπολίτευση που δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Αντί να ομονοούμε, δείχνουμε στους πολίτες αυτήν την εικόνα. Με ηρεμία και ομαλότητα θα πορευτούμε.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΘΕΜΑ 2ο

Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού εσόδων – δαπανών Δήμου Κω Α’ τριμήνου 2022 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος)

Λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου, υπάρχουν αλλαγές στον προϋπολογισμό εσόδων και δαπανών και όχι κάποιας κακής διαχείρισης.

Σε αυτήν την περίοδο με την άνοδο των τιμών , υπάρχει καθυστέρηση των έργων από τους εργολάβους, έρχεται το κράτος και δίνει τη δυνατότητα παράτασης 6 μηνών. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας τα κονδύλια του προυπολογισμού για να καλύψουμε την άνοδο των τιμών. Κάποια έργα θα ξεπεράσουν τον προϋπολογισμό τους. Για το 1ο τρίμηνο δε μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα. Το Σεπτέμβριο θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα για το τί θέλαμε και τί πετύχαμε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Γ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Ακούμε συνεχώς για το γαϊτανάκι των δικαιολογιών της πανδημίας, του πολέμου της Ουκρανίας, των ανατιμήσεων. Μεγάλο έργο η ενότητα . Ποιά ενότητα; Ρωτήστε τους υπαλλήλους του δήμου που φεύγουν. Αυτή η τριετία είναι το απόλυτο 0.  Μία φορά ξεκίνησε η τουριστική περίοδος κανονικά και βρεθήκατε γυμνοί. Αφήνετε τα φώτα ανοιχτά για να φαίνεται ότι δουλεύετε και διασκεδάζετε στις εκδηλώσεις. Δεν επιτρέπεται να κρατάτε ένα ολόκληρο νησί στη στασιμότητα από την αδιαφορία σας. Ας σοβαρευτούμε όμως!

Ι.ΡΟΥΦΑ

Στο τίποτα δε μπορείς να αντιπολιτευτείς. Ο Δήμαρχος δεν έχει συνειδητοποιήσει τι του είπαμε περί μακροχρόνιας μίσθωσης. Δεν καταφέρατε ούτε τη μονάδα να πιάστε στην τριμηνιαία του 22.  Παίζετε θέατρο, όπως παίξατε και στην Κέφαλο. Μιλάμε για αμετροέπεια. Δεν έχετε συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση έχετε φέρει το Δήμο. Τον έχετε καταντήσει ταμείο. Υπάρχει έλλειμα πολιτικού σχεδιασμού. Ο Δήμος θέλει δουλειά. Σας έχουν φύγει τα βασικά στελέχη. Τι Δήμο θα παραδώσετε; Σταματήστε την έπαρση. Μέχρι τότε θα λέμε ΟΧΙ. 

Κ.ΜΑΚΡΗ

Δε γίνεται να μη γίνονται στοιχειώδη έργα με τη δικαιολογία της πανδημίας και των άλλων δυσκολιών. Γίνεται ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση τομέων και υπηρεσιών. Ο Δήμος θα έπρεπε να ντρέπεται για πολλά πράγματα που δεν έχουν γίνει . Μην τολμήσετε να φορτώσετε τους δημότες φόρους λόγω της δικής σας ανημποριάς. Δεν την ψηφίζουμε γιατί δεν αποτυπώνει τίποτα θετικό.

Η.ΣΙΦΑΚΗΣ

Επικρατεί στην κοινωνία ότι 2 χρόνια ήταν καλά. Έχει αποτύχει παταγωδώς η δημοτική αρχή την πρώτη χρονιά κανονικότητας. Φεύγοντας δε θα αφήσετε ούτε μία μελέτη στην επόμενη δημοτική αρχή. Από πού πηγάζει τόση αισιοδοξία;

Β.ΠΗ

Πόσο λίγοι είστε στην κανονικότητα που επανήλθε;

Π.ΑΒΡΙΘΗΣ

Πες πες ότι αυτή η δημοτική αρχή ότι δεν κάνει τίποτα, κάτι θα μείνει. Κλείνουμε τα 3 χρόνια ως δημοτική αρχή. Εγώ είμαι αυτός που είπα ότι θα γίνουν πολλά έργα , δεν κρύβομαι. Εσείς κρύβεστε. Αυτή η δημοτική αρχή έχει συμβασιοποιημένα αρκετά έργα αλλά δεν προχωράνε γιατί  ο νομοθέτης έδωσε 6μηνη παράταση. Είμαστε δέσμιοι των εργολάβων και κανένας από την αντιπολίτευση δεν είπε κουβέντα. Επίσης δε μίλησε κανείς για την αναθεώρηση των τιμών. Η σεζόν είναι καλή, το ν ησί έχει πολύ κόσμο. Το κέρδος στην τσέπη; 0. Διότι οι μισθοί έχουν ανέβει, υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και το υπάρχον γυρίζει από μαγαζί σε μαγαζί για 50 ευρώ παραπάνω.

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ

Έχετε κάνει κοσμογονικά έργα που άλλαξαν την Κω; Η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Συναισθανθείτε παραπάνω τις ευθύνες που έχετε στην τοπική κοινωνία. Φυσικά και καταψηφίζουμε.

Α.ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Σε 1,5 μήνα μπαίνετε στον τελικό χρόνο της θητείας σας. Ο Δήμος τώρα έπρεπε να δουλεύει με φουλ τις μηχανές. Θλιβερή η εικόνα χθες στην Κέφαλο. `είναι θλιβερό ένας πρόεδρος νέος να μην αντιπολιτεύεται σωστά με την ελπίδα να κάνει κάτι στο χωριό του λέγοντας στο Δήμαρχο ῾Μαζί θα πετύχουμε, μαζί θα αποτύχουμε.῾. Από ότι φαίνεται θα αποτύχετε. Αναφέρετε ένα έργο που κάνατε στην Κέφαλο.

Σ.ΒΛΑΧΟΥ

Συγχαρητήρια στον κ.Κρητικό που προσπαθεί να σώσει τα άσωστα. Η διαφορά όμως είναι τεράστια με το σήμερα και το χθες. Η υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου είναι ότι τώρα που πλησιάζουν εκλογές η αντιπολίτευση αναρωτιέται ῾Δε θαν κάνετε έργα για ψήφους῾; Αμφισβητείτε τον κορονοιό , τον πόλεμο και τις ανατιμήσεις. Σε τι σας επηρέασε το μεταναστευτικό τότε, στη λειτουργία του Δήμου; Ο σεισμός , μία μέρα έγινε, τη Δευτέρα ήμασταν στη δουλειά μας. Τι συγκρίνετε; Ακόμα και το υπουργείο εξετάζει να μη γίνουν εκλογές λόγω πανδημίας. Αυτό δε σας λέει κάτι; Έχετε κουράσει με τα ίδια και τα ίδια.

Σ.ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Είμαι μέλος σε τρεις επιτροπές  και εκεί υπάρχει συνεννόηση. Εδώ γίνονται μακροσκελής συζητήσεις που δεν ωφελούν στην επίλυση των προβλημάτων και γίνεται λόγω της ύπαρξης της τηλεόρασης. Ποιος θα βγει να μας πει ότι γίνεται έργο; Είναι μηδενικό. Το 2022 ο κορονοιός μας εγκαταλείπει και ένας χρόνος είναι λίγος για να κάνετε αυτό που λέτε.

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

Κ.ΜΑΚΡΗ

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε και ειδικά από την αποκαλυπτική τοποθέτηση του κ.Αβρίθη μάλλον η δημοτική αρχή σκέφτεται να κάνετε αυξήσεις τιμών. Τελικά άλλα λέμε  όταν έχουμε τον Πρωθυπουργό και άλλα όταν δεν τον έχουμε.

Σ.ΠΗΣ

Να ενημερώσουμε ότι δεν έχει σχέση ο κορονοιός με το σεισμό και το μεταναστευτικό . Λέω σαν επιχειρηματίας πως δεν έχετε δει να ξεφορτώνουν γυναίκες και παιδιά στην επιχείρηση σου για να μην πεινάσεις.

Α.ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Επηρέασε και ο σεισμός την τότε δημοτική αρχή.   3ο γυμνάσιο στην πόλη. Δώσαμε λύση στο Ζηπάρι και δε σας άρεσε. Βρείτε κτίριο να πάνε τα παιδιά. Πού είναι η διαδικασία για τον παιδικό σταθμό στην Κέφαλο;

Π.ΑΒΡΙΘΗΣ

Οριστική λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης δίνουμε εμείς με την απαιτούμενη διαδικασία. Η δουλειά της Γ.Κασιώτη είναι αξιόλογη.

Α.ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τι πλήρωνε ο Δήμος για ΔΕΗ τότε και τι πληρώνει σήμερα. Το είπα στην αρχική μου εισήγηση για την αύξηση της ενέργειας . Οι χρηματοδοτήσεις είναι όντως λιγοστές. Αν το υπουργείο έδινε παραπάνω , θα κάναμε παραπάνω. Ο κορονοιός δεν ήταν πλήγμα για το Δήμο;  Τι λέτε; Συνάδελφοι νόσησαν , έφυγαν από τη ζωή, δούλεψαν με τηλεργασία . Όταν αναλάβαμε ο δήμος δεν είχε ούτε POS. Να μη λέμε ανακρίβειες και αναλήθειες. Κάντε υπομονή, το 1ο τρίμηνο δεν είναι καθοριστικό.

Γ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Καταψηφίζουμε και καληνυχτούμε γιατί έχουμε υποχρεώσεις.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ευθεία προσβολή η αποχώρηση της Δύναμης Αλλαγής . Άνθρωποι των παρασκηνίων και των διαδρόμων δε θα γίνουμε. Τότε...εργαζόμενοι έκλαιγαν στους διαδρόμους. Όταν αναλάβαμε η δημοτική μηχανή ήταν αφημένη στην τύχη της. Μετά ήρθε ο κορονοιός. Αποφασίσαμε να κόψουμε έργα για να δώσουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας να δουλέψουν. Κάτι που δεν αποτυπώνεται στα χαρτιά αλλά στην εικόνα του νησιού. Κατηγορούμαι πως αφήνω τα φώτα του γραφείου μου ανοιχτά για να φαίνεται ότι δουλεύω. Δηλώνω λοιπόν πως δε δουλεύω τον κόσμο. Τα φώτα του γραφείου μου μένουν ανοιχτά για να μη μένει το μέγαρο σκοτεινό και γκρίζο. Αύριο λοιπόν στις 21:00 θα φωταγωγηθεί όπως του αξίζει , για να σβήσουν επιτέλους του γραφείου μου. Προτείνω σε αυτούς που μας κατηγορούν για μηδενικό έργο , να κάνουν μία βόλτα στο νησί. Στην Αγ.Μαρίνα, στο Ζηπάρι με τα 7χλμ. πεζοδρόμια, στο πάρκινγκ στην είσοδο της πόλης, 330.000 ευρώ ασφαλτικά θα αρχίσουν να υλοποιούνται στην Κέφαλο και θα συνεχιστούν στο δήμο Δικαίου, στο Μαρμάρι, στο Λινοπότη.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

3ο ΘΕΜΑ

Έγκριση πρόσληψης υδρονομέων άρδευσης για το έτος 2022, κατόπιν εκλογής (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

Είναι μία τυπική διαδικασία.

Ι.ΡΟΥΦΑ

Έπρεπε οι προσλήψεις να είχαν γίνει Μάιο και έχουμε Ιούλιο. Ποιός σας εμπόδισε μία φορά να κάνετε αυτή τη διαδικασία σωστά. Ας τους πάρουμε έστω και την ύστατη στιγμή....

Κ.ΜΑΚΡΗ

Έχουμε αντίθετη άποψη . Η πρόσληψη των υδρονομέων μόνο το καλοκαίρι δεν είναι σωστή. Δηλώνω ῾παρούσα῾ γιατί κατανοώ την ανάγκη.

Π.ΑΒΡΙΘΗΣ

Ο νόμος που γίνονται οι προσλήψεις υδρονομέων είναι παμπάλαιος, Βασιλικός. Εμείς δεν κλείνουμε πηγάδια και νερό για να μη δουλέψουν οι άνθρωποι. Έχουμε βρει έξυπνες λύσεις με τονκ.Ζαχαρό. Σας ανακοινώνω  ότι τέλος του Σεπτέμβρη θα γίνει νέος εκσυγχρονισμός του αντλοστασίου.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

4ο ΘΕΜΑ 

Λήψη απόφασης για την καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου Κω των ετών 2020 – 2021 (Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Θεοδόσης Νικηταράς).

Η διαδικασία για την αποτίμηση σε χρήμα των μέσων ατομικής προστασίας, είναι μία επίπονη διαδικασία για να παράξουμε αποτέλεσμα. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε το 2014 που ήμουν αντιδήμαρχος. Αυτή δημοτική αρχή εκπόνησε τη μελέτη για να γίνει αποτίμηση σε χρήμα τα έτη 2019-21. Το σύνολο του ποσού είναι περίπου 152 χιλ. ευρώ. Ένα ευχαριστώ στα στελέχη του δήμου , στη γραμματέα του δήμου που συνεργάζεται αποτελεσματικά με την αντιδήμαρχο Γ.Κασιώτη. Υπάρχει άριστο επίπεδο σχέσεων με το Σωματείο Εργαζόμενων και τον κ.Αλάβανο.

Μ.ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Ευχαριστώ για τη συνεργασία. Για να ολοκληρωθεί μία διαδικασία περνάνε δύο με δυόμιση χρόνια και φταίει η έλλειψη προσωπικού. Σαν σύλλογος βάλαμε προτεραιότητα το θέμα υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών του δήμου μας. Προτείναμε οι διαγωνισμοί να γίνονται πολυετής. Θα θέλαμε μία ομόφωνη απόφαση, θα μας έδινε μεγάλη χαρά, αλλά με μεγάλη απογοήτευση είδα τη μείζων αντιπολίτευση να αποχωρεί.....

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Ι.ΡΟΥΦΑ

Οι άλλοι δήμοι έχουν στείλει τις λίστες , απλά δεν αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Δε μπορείς να λες ότι ενδιαφέρομαι για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων μου κάθε 3 με 4 χρόνια. Εμείς οτιδήποτε είναι να πάρουν οι εργαζόμενοι θα ψηφίσουμε να το πάρουν. Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνο σημαντικοί πριν τις εκλογές ή όταν είναι ως ακροατήριο ψηφοφόροι.

Κ.ΜΑΚΡΗ

Είναι απαράδεκτο ένα δικαίωμα των εργαζόμενων να μην εφαρμόζεται και πρέπει να καταγγέλεται. Αυτά τα ποσά θα πρέπει να αφορούν όχι μόνο τους εν ενεργεία εργαζόμενους αλλά και σε αυτούς που ήταν πχ.με σύμβαση.

Γ.ΚΑΣΙΩΤΗ

Θα συμφωνήσω με το δήμαρχο και τον κ.Αλάβανο, ότι θα έπρεπε να πάρουμε σύσσωμοι την απόφαση λόγω του σπουδαίου έργου που επιτελούν οι υπάλληλοι του Δήμου, ιδιαίτερα στο χώρο της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου , του Βοήθεια στο σπίτι κ.α.

Σ.ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Νιώθω την υποχρέωση να μιλήσω για τους ανθρώπους της Υπηρεσίας που δραστηριοποιούμαι τα τελευταία 3 χρόνια και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους στην αποκομιδή και στο πράσινο.

Σ.ΒΛΑΧΟΥ

Μπράβο στο Όραμα και Δράση και τη Λαϊκή Συσπείρωση που παρέμειναν και δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για τους συνδημότες τους με πράξεις όχι με λόγια. Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να νιώθουν ασφαλείς.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

5ο ΘΕΜΑ

Έγκριση της με αριθμό 42/2022 απόφασης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΒΣ για την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης του ΝΠΔΔ από τον Δήμο Κω (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ., κ. Παναγιώτης Χατζηχριστοφής).

Είναι γνωστοί οι τρεις πυλώνες δράσης του ΔΟΠΑΒΣ Πολιτισμός, Αθλητισμός , Παιδικοί Σταθμοί. Ζητώ να πούμε ναι εξαιτίας των ανατιμήσεων, ναι εξαιτίας των προσλήψεων στους παιδικούς σταθμούς , ναι να έχουν όλα τα γήπεδα απινιδωτές , ναι στον εκσυγχρονισμό του πολιτισμού. Σας ζητώ με ομόνοια να κάνουμε το ΔΟΠΑΒΣ καλύτερο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Ι.ΡΟΥΦΑ

Ο πιο σύντομος δρόμος είναι ο δρόμος της αλήθειας. Αποσαφηνίστηκε ότι πρόκειται για αμιγώς πολιτική απόφαση. Το έργο που έχει να κάνει ο ΔΟΠΑΒΣ είναι πολύ σημαντικό. Να ευχαριστήσω την κ.Κανακάρη για την ευγένεια της. Ψηφίζουμε ναι.

Κ.ΜΑΚΡΗ

Θεωρούμε ότι το ποσό των 300χιλ.ευρώ δε φτάνει. Έχουμε τη διάθεση να στηρίξουμε αλλά θα ψηφίσω παρούσα.

Ι.ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Είναι ανάγκη να υπερψηφιστεί. Υπάρχουν ανάγκες σε αθλητικές δομές, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι πολλές και είναι σημαντική η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

6ο ΘΕΜΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

7ο ΘΕΜΑ έως 19ο : ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ