Εργασίες συντήρησης στο εμβληματικό 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω
Τοπικά
16/07/2022

Πολλές γενιές Κώων πέρασαν από το 3ο Δημοτικό σχολείο, το γνωστό σε όλους Αζίλο στα Δελφίνια. Είναι το εναπομείναν κτίριο που δεν έχει δεχτεί παρεμβάσεις εδώ και δεκαετίες και ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς το επόμενο διάστημα θα είναι στην ευχάριστη θέση, να δώσει στην τοπική κοινωνία  αυτό το εμβληματικό κτίριο, ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο, με ειδικό φωτισμό.

Η Αντιδήμαρχος Γεωργία Κασιώτη ανέφερε πως η εργολαβία αφορά  22 σχολεία, εκ των οποίων στα μισά έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, όπως στο Πυλί, στην Κέφαλο, στην Αντιμάχεια και γενικότερα σε όλο το νησί. Πρόσθεσε πως συντηρήσεις θα γίνουν σε όλα τα σχολεία και όχι μόνο στα 22 της εργολαβίας, μέσω των σχολικών επιτροπών και του προέδρου Μ.Μήτρου.

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης τόνισε πως ήταν από τους πρωταρχικούς στόχους και ήταν επιβεβλημένες οι εργασίες στο Αζίλο. Ανέφερε επίσης πως πρέπει να δίνεται προσοχή στην παιδεία, μιας και η παιδεία φέρνει την πρόοδο.

Ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών Νεκτάριος Γεωργαντής, ήταν μαθητής στο συγκεκριμένο σχολείο και ήταν εμφανώς συγκινημένος. Δήλωσε πως εντάσσεται σε μία εργολαβία ύψους αρχικού προυπολογισμού 1,2 εκ.ευρώ ενώ συμβασιοποιήθηκε γύρω στις 700.000 ευρώ . Ανέφερε πως κύριο μέλημα είναι η ασφάλεια των μαθητών σε όλο το εύρος του νησιού και πως το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών , θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ